HELG OCH VARDAG

Jodå, vi grillade Bengt och jag och njöt i den sköna augustikvällen. Inga objudna flygfän, inget annat som störde friden.

På söndagsmorgonen kom småtjejerna, föräldrarna skulle spela beachvolley. Vi satt vid frukostbordet när de kom och det passade bra. Är man hos mormor och morfar kan man till och med få Nutellamacka till frukost! Det syns på "kladdet" vem som är äldst, man lär sig mycket på några år!

Idag struntade jag i min powerwalk och tog ett trädgårdspass istället. Minst lika jobbigt faktiskt!

Jag har alltid hävdat att jag inte kan gräva, köra jord eller andra tyngre arbeten. Det är för min del bara lättja! Nej, jag kan inte köra så stora lass som Bengt. Jag orkar inte ta upp så stora stenar, jag tar inte lika mycket jord på en skyffel. Men jag kan ju ta mindre på skyffeln, mindre i skottkärran och istället för att ta stora lass gå många gånger. Jag har ju tid!

Jag gick ut när Bengt körde vid kvart i sju. Hackade om hela den blivande rosenrabatten, den är 10 m x 80 cm. Jag tog bort en del sten, rötter och ogräs. Sen hämtade jag matjord med skottkärran, små trevliga lass. Fyllde på i rabatten och till sist hämtade jag kompost och blandade i. Jag hade inga ambitioner att göra allt utan tänkte hålla på till halv nio- jag var klar vid kvart över åtta! Sååå nöjd! Sen plockade jag upp några äpplen (utan att bli getingstucken) och hängde ut måndagstvätten. En snabb dammsugning på nedervåningen och nu väntar dusch och frukost. Jag har nästan hela dagen framför mig och ändå hunnit så mycket!

Det blir nog en sväng till Ljungby, det saknas några stenar i kanten. Lite matlagning för veckan blir det också och ikväll är det bokcirkel!

Gillar