HELG

Bloggportalen har varit stängd för underhåll så det dröjde lite längre än jag tänkt att uppdatera.

Vilken helg vi haft!

Började i fredags eftermiddag då jag hämtade Emma i Ljungby och sen for vi till Växjö. Emma skulle shoppa och ville ha mig med! Och äntligen! jag har funnit en shoppingkompis som rusar genom affärerna lika snabbt som jag! Hurra! Förmodligen missar vi massor men det gör ingenting.

Vi kom hem hyfsat tidigt och på kvällen njöt Bengt och jag av kycklingsallad och ett härligt italienskt vin.

Och efter en lugn lördagsmorgon rullade vi mot Linköping vid elvatiden. Tanken var att vi skulle hjälpa till lite med förberedelserna, vid fem skulle gästerna komma. Vi dukade och fixade förrätt, men det mesta hade dom redan gjort.

Så kom dom inramlande, lite pö om pö. 6 Linköpingsbor och 13 smålänningar. Alla femton (med oss två) från Småland skulle sova över och med Lönnqvists själva blev vi 19 personer i huset!


Men först åt vi underbart gott, Axel öppnade presenter, vi sjöng och åt glass.

Och barnen lekte. Så som de alltid gör när de träffas, oftast konfliktfritt. Denna gången ingick en intervju med varje vuxen i leken. En och en blev vi nedkallade till Marias och Daniels sovrum och fick svara på frågor. "Vad har du för känsla inför den här festen?" " Tycker du att det är bra ordnat?" osv osv. Bosse, snart 90, tog sig ner för trappan och tyckte att det var trevliga frågor de ställde.

Så småningom åkte en del gäster hem och vi 19 var kvar och hittade våra sovplatser. En tyst natt följde, en natt då en del sov bättre än någonsin och alla sov bra.

Kvart över sju kom dom första upp och vid niotiden åt vi frukost. Sen blev det utelek en stund, vädret var magiskt vackert, det ÄR verkligen något speciellt med blå himmel och solsken! Vi började med att gå de få meterna ner till Stångån där de små matade änder, SÅ roligt, bättre än alla djurparker och gratis!

Sen drog vi vidare till lekplatsen och alla roade sig utom jag som verkligen inte gillar lekplatser. Jag tycker att ALLT, precis ALLT är livsfarligt! Jag drog med mig Bengt på en promenad längs ån istället, lugnare och bättre för nerverna.

Och nu är vi hemma i Tjurkö efter en problemfri färd hem. Jag sov nämligen och Bengt körde så tryggt och säkert. Och söndagen är inte riktigt slut, vi har ätit lunch och tvättmaskinen är igång. Så bra vi har det!

Gillar

Kommentarer