FÖNSTERMÅLNING OCH VILDSVIN

Veckan lider mot sitt slut och den har varit produktiv och bra. Min förkylning håller i sig, men jag har återfått arbetslust och delvis även ork. Däremot håller jag på att hosta upp lungorna och snyta ut hjärnan, men det är förmodligen normalt.

Jag målar fönster! Det är väl inte optimala förhållanden men jag målar mestadels inomhus och fönstret sitter på verandan under tak så jag är ganska oberoende av väder. Väder förresten, just nu är det svenskt universalväder tycker jag. Så där plus 10, grått och duggregn. Funkar när som helst, året runt. Julafton eller midsommarafton, det går lika bra.

I morse råkade jag ut för vildsvin igen. Jag är egentligen rädd för de flesta djur, jag är överhuvudtaget ingen modig människa. Men jag VÄGRAR låta dessa odjur bestämma vad jag ska göra! När jag klev ut på farstutrappan vid kvart över fem hörde jag hur det rasslade iväg något (några) från trädgården ner mot snårskogen framför huset. Pulsen skenade men jag gick sammanbitet mot vägen, och följde den aningen långsammare än vänligt ner mot stora vägen. Då kom ett gäng vildsvin och korsade min väg, kanske 10 meter framför mig. Tre små kultingar såg jag tydligt. de stora anade jag först i ledet. Jag fick ännu högre puls men fortsatte stoiskt. Snart var jag vid stora vägen och efter 250 meter träffade jag mitt promenadsällskap.

Jag gillar inte dessa inkräktare! När det ljusnat senare på morgonen gick jag ut och besiktigade trädgården. De hade bökat en hel del och närmar sig min nyanlagda rosenrabatt!

​Måste vi sätta eltråd runt trädgården?  Kanske, men det känns inte kul.

Imorgon blir det en sväng till Växjö för att träffa Annette och äta lunch ihop. Senare på eftermiddagen/kvällen kommer Maria med familj! Troligen familjeträff på lördagen. Livet är gott mot oss!

Gillar