ÅTERVINNING

Idag var det August som charmade oss från tidningen. De har invigt en ny förskola i Virestad och gossen figurerade på flera bilder i reportaget.

Bengt lastade min bil igår, lastade den med uttjänta ting som skulle till Återvinningscentralen Bredemad i Ljungby. Jag tycker sååå mycket om att köra dit! Man blir av med saker som tagit plats, där är ordning och reda och det finns trevliga människor att fråga. Jag hade inga problem med sorteringen men den som tyckte att en cykelhjälm passade bäst bland stoppade möbler skulle kanske frågat! Jag känner mig alltid så lätt och glad när jag åker från Bredemad.

Vi var där för några år den från skolan på studiebesök. Det var lärorikt och pedagogiskt och barnen tyckte det var roligt.

När jag kom hem tog jag tag i GRANRISET. Det där noga utvalda som jag satt i alla amplar, fönsterlådor, krukor som gick att uppbringa. Nu är jag trött på granris! Men eftersom grenarna har suttit nedstuckna i jord har de inte alls vissnat utan är hur fina som helst. Perfekta att återanvända! Perfekta att täcka mina nyplanterade rosor med! För jag har lärt mig att det är på vårvintern, när solen lurar rosen att det är dags att växa som de ska skyddas. Alltså tog jag mitt tvillingvagnsunderrede och kände runt och samlade ihop. Bara för att sen köra iväg och lägga runt rosorna.

Jättebra blev det! Jag är så glad för min vagn och jag är så spänd på hur mina rosor har klarat "vintern".

Sen var det lunchdags och jag gjorde en härlig vintersallad, en jätteskål, som passade utmärkt till min paj från häromdagen. Nu har vi sallad hela nästa vecka, Vitkål och morötter, purjo och paprika och så en varm lag som hälls över. Supergott!

Och så är det fredag och det är fortfarande en härlig känsla. Jag gläds med alla som jobbar men är lediga i helgen. Det finns massor att göra och Bredemad är öppet en stund om man känner för det!

Gillar

Kommentarer