Etter tre års skolegang på Flyinge må vi ha en viss kunnskap innom hest. Hestkunnskapsprøva er en sammenfatning av alt kunnskapen vi har lært over de tre årene, samlet i en prøve. Over mesteparten av høstterminen har vi fått tid til å forberede oss til prøven. Vi må jobbe selvstendig og alene, på den tiden det passer oss. Vi fikk en liste over hva vi kunne forvente oss på prøva; Indre og ytre anatomi, eksteriør, tenner, indre organer, sener, høver og benstruktur, temp, puls, hjertet, sikkerhet, visitasjon, fôr, klima, smitte, beteende, bedekning, følling, utstyr, rideunderlag, avføring og mye mye mer!!

Men.. for en person som meg er det veldig vanskelig å jobbe selvstendig og alene. Jeg er så voksen av meg, at jeg MÅ ha en lærer som sparker meg “bak” for å få noe gjort. Jeg vil jo heller være i stallen og ri, eller se på serie på Netflix.. 

Men når jeg først begynte å jobbe med prosjektet, kom jeg fram til at jeg kunne mye. Så da kunne jeg heller se Løvenes konge en gang til.

Jeg skrev over 9 håndskrivende sider på prøven, siste eleven som leverte inn prøven og brukte mest tid. Klassekameratene mine mente prøven var veldig “lett”.. men spørsmålene var veldig brede, så jeg syntes det bar vanskelig å få med alt og svare på hva som ble spurt.

Halve klassen strøk på prøven... Men jeg var ikke en av de!! Jeg fikk godkjent på prøva og er super fornøyd. Så glad alt lesingen jeg ikke gjorde, payed off!

Den teoretiske prøva var bare en av seks deler vi blir bedømte i, for å bestå.

De ulike delene er :
​1. Teori
​2. Rideprøva (fremmed hest)
​3. Mønstring
​4. Longering
​5. Knopping (på tid)
​6. Bandasjering (på tid)

Jeg har gjort alle seks delene, men har bare fått resultatet på teorien.. men jeg holder dere oppdaterte.

Likes

Comments