Frost och adventstider

Det är vackert ute och snart vackert inne.. Återhämtningen jag är mitt uppe i är det största fokuset jag har, även om jag stundtals tappar det och kastar mig ut med min ganska lilla energi och förlorar den sedan totalt. Det är ett nytt sätt att tänka, leva. Att hushålla med sin energi och sig själv, något nytt att lära sig kanske att inte köra på för fullt bara för man vill, utan bromsa sig, sluta göra saker på ren rutin, utan stanna upp, känna efter.. på rätt väg iaf😉😊

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

När dina bananer börjar bli bruna frys in dem i en påse, dela gärna var banan i 3 delar. När du sedan någon kväll blir sugen på något gott, plocka fram dina frysta bananer och frysta hallon. Mixa dessa med stavmixer!

Likes

Comments

Finner mycket ro i sällskap av djur, mest katter, känner att de passar mitt tempo och frihetsbehov. Men även hästarna och fåren i hagarna bredvid väcker något i mig, det är doften, deras vilande blickar, de kräver inget av mig. Gillar frånvaron av förväntan och det att de vilar i nuet. Känner att jag kan lära mig av det. Älskar att lyssna till när min katt susar i sin sömn, de lugna, djupa andetagen, det får mig att vilja följa efter.

Om närvaro: "Most people assume that meditation is about stopping the thoughts, getting rid of emotions, somehow controlling the mind. But actually it is about stepping back, seeing the thought clearly, witnessing it coming and going." -Andy Puddicombe

Likes

Comments

"Difficult roads often leads to beautiful destinations" -unknown

Likes

Comments

Att vårda sig själv, ge sig själv värme och omtanke kan tyckas vara grundläggande och självklart, det kan också handla om att hitta det där lilla extra som sår ett frö därinne i själen. Att hitta balansen mellan att pressa sig själv till att må bra och att släppa saker för att må bra. Att låta kroppen och sinnet känna "vad behöver jag" och att ge det till sig själv. Är själv en person som sista tiden fokuserat på mig själv som en kropp och glömt sinnet, tänkt att "jag klarar allt", "det finns inget stopp, inga ursäkter för att inte göra" och däri fastnat i görandet. Det är lätt att hamna där när man vill uppnå nya mål, sträva framåt, vända allt till positivism. Att driva sig själv för hårt, idag ska jag ge mig själv snällhet och hemmagjorda, ekologiska, nyttiga chokladbollar.

Recept:

Klippta plommon, chokladnibbs, kakao, havregryn, kokosfett, kokosflingor och pyttelite stevia. Mixa ihop med stavmixer.

Likes

Comments

Det är en kämpig dag idag, funderat och tänkt, både på lösningar framöver men också på vilket sätt jag ska välja att se på eländet. Tankar som snurrar tills huvudet värker. Det är bättre att fokusera på att bryta och ta in nytt och konstruktivt!

Att promenera och bli i ett med naturen, såg de gråa men jordiga färgerna, hur de smälter in i varandra men också bryter av varandra. Finns inget som är så enkelt som det konkreta i materian som omger oss. Jag vandrar i timmar genom skog, på leriga vägar, på gräs, vid vägkanter i sällskap av fåglar, regn, porlande bäckar. Mörkret smyger sig på, slukar allt, dagen får ett markant slut. Och jag vill hem, till min självklara plats.

Likes

Comments

Looking from a window above it's like a story of love, can u hear me?

Came back only yesterday, I'm moving farther away..


Var dag har sin melodi, speciellt i vägen tillbaka efter den berömda utbrändhetsväggen. Då allt tröttar ut och glädjen har svårt att finna vägen fram. Det enda som finns där är vilan, det enda alternativet. När tankarna och kroppen drar iväg och varvar upp sig är det motpolen som behövs. Återhämtningens tid är här, välkomnar dig på ett nytt sätt in i mitt liv! Då jag insett att släppa taget om jobb just nu är det enda som går, börjar sakta släppa skulden över att inte finnas där just nu, vägen har varit lång och jag har kämpat så att jag försvann, nu ska jag hitta vägen tillbaka. En ny väg, också den enda vägen.

Likes

Comments