Julen är här.............saknar dig.


Ja, nu närmar sig den tredje julen här, utan Kim. Det gör så ont och jag saknar min son så.

Alla planerar för julen, julpyntar, julklappar och massa uppdateringar på FB och andra medier. Jag har lyckats får upp några ljusstakar och mer blir det inte. Inne är det kaos, orken finns inte där. Kan inte känna den där "mysfaktorn" för julen. Vill bara komma här ifrån. Bort från julsånger, julpynt, julljus, julstress...............

Saknaden är extra grym vid högtiderna.Jag känner mig nästan alltid ledsen och har nära till tårarna. Även om jag skrattar på utsidan, så är jag lika ledsen i själen. Jag är bara trött, så trött.............

Visst har det gått 1.304 dagar eller 3,57 år sedan mitt liv förändrades. Jag vet att många tycker och tror att man borde kommit över det nu. Men de har så fel, så fruktansvärt fel. De som säger så har aldrig förlorat sitt barn, de förstår inte.Jag kommer nog aldrig över det. Jag kommer aldrig att sluta sörja och sakna min döda son. Jag tänker på honom varje dag. Det är nog den största sorgen av dom alla och den påverkar livet för alltid. Visst är sorgen annorlunda idag, men saknaden är densamma.


Jag försöker verkligen leva så gott jag kan. Tycker om att göra saker, engagera mig i det jag tycker om. Det är det som får mig att överleva. Att jag har en son och en dotter som jag älskar över allt annat. Utan dem hade jag inte varit någon........

Ibland är det till och med bra att engagera sig i andra saker, att få annat att tänka på för en stund.

Den 25/5-18 Ska jag var med i en mc-kortege som kommer att starta i Helsingborg och avslutas i Norrköping. Var tredje kvinna i världen har någon gång i sitt liv utsatts för fysiskt och/eller sexuellt våld. Våld mot kvinnor och flickor världen över är ett utbrett folkhälsoproblem, en allvarlig kränkning av de mänskliga rättigheterna och utgör en global hälsofara. De här handlar inte om meeto, utan det här är våld mot kvinnor. Vi alla vet någon som blivit drabbad av våld, eller till och med kanske vi själva blivit drabbade någon gång.

Det här kommer jag skriva mer om och vara engagerad i. För män som utövar våld mot kvinnor, är inga riktiga män.

http://www.unwomen.se/engagera-dig/orange-day/orangeday-mc-kortege/

#OrangedayMC


Som vanligt så firar jag inte julen, utan rymmer julen istället. Tillsammans med min sambo och son. Jag får träffa min älskade dotter som jag inte sett sen i slutet på augusti. Jag ska bara försöka njuta av dagen.Vi är många som kommer att fira julen i saknad av någon. En person vi inte mer kommer att få se och hålla om.

En livspartner, en mamma eller pappa, en syster eller bror, en son eller dotter, en svärfar eller svärmor, en vän, en kollega, en kusin, en far- eller morförälder, en gudson eller guddotter.

Det finns också de som är ensamma av andra anledningar och inte har någon att fira jul med.

Och till alla er som har varandra, var rädda om varandra. Livet kan förändras på ett ögonblick, jag vet...........

Jag vill önska er alla en så bra jul ni kan ha.


Många styrkande julkramar.

Det var så lätt att vänja sig vid att du fanns, men så fruktansvärt svårt att vänja sig vid att du inte längre finns här. Kommer nog aldrig att vänja mig.

Mamma

Gillar

Kommentarer

Jenny
Jenny,
Förstår så väl vad du menar. Jag förlorade också min dotter Bella för 3,5 år sedan. Kram <3 www.mittofrivilligaliv.se
EvaEnÄnglamamma
EvaEnÄnglamamma,
Jenny, var inte och skrev på din blogg igår. Kram nouw.com/evaenänglamamma
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229