Våren kom av sig, recept

Gokväll alla här inne, hoppas er dag varit bra. Här har inte hänt mycket idag utan jag och maken har mest myst omkring och stoppat magen full med kaffe och rester på både mat och hallon paj 😅 Ny dag och vecka imorgon så då får det bli skärpning 😉

Vi har ju fått ställa om klockan till sommartid vilket är härligt då jag vill ha ljusare och längre kvällar. Våren kom dock av sig i eftermiddag då det började snöa och det blev kallare. Vi gick en promenad nu ikväll och det hade redan blivit rätt halt på sina ställen. Ska bli rätt kallt inatt men imorgon hoppas vi på sol igen.

Tänkte ge er receptet på porter grytan jag gjorde igår. Den här grytan gjorde vi rätt ofta när jag jobbade i köket på Ica och som vi sen sålde över disk.

Porter gryta
1 kg grytbitar
2 gula lökar
Smör
10-15 st enbär
2 tsk timjan
Salt, peppar, allround krydda
1 1/2 köttbuljong tärning + 5 dl vatten
1/2 dl soja
3-4 dl porter
4 dl svarvinbärssaft
Maizenamjöl

Skiva löken, krydda och bryn köttet och även löken i smör och lägg över i en gryta.
Vispa ur pannan med vatten så man får med allt det goda, häll vatten och buljong tärningar över köttet.
Blanda i enbär, timjan, soja, porter och saften. Låt allt stå och puttra sakta tills köttet är mört.
Smaka av och red av med maizenamjöl till en simmig sås.





Nu ska jag se Robinson innan jag gör kväll.
Tack för att ni kikar in här och läser, blir så glad 🤗
Sov gott när det blir dax ❤️

Nouw.com/evaeliasson

Gillar