Tröttmössa

God morgon, vaknade tidigt till en blåsig kall och regnig lördagsmorgon, var är värmen vill ha den nu. Solen har börjat kikat fram men kallt och blåsigt är det fortfarande. Var nog trots alt väldigt trött igår kväll när jag såg inlägget jag skrev. En hel del fel men det bjuder jag på den här gången. Tänkte att jag skulle skriva lite medans jag väntade på utröstningen i Lets dance, trots allt hade jag ju lyckats se hela programmet. Tror nog att ögonen kanske blundade till lite ibland i skrivandet, men ,men. Idag ska röjas lite i mitt lilla krypin så att jag kan komma igång med tårtdekorationer. Har ju fått äran att göra både en doptårta och en bröllops tårta. Ett träningspass ska jag också få till idag trots blåsten innan det blir dax att fixa till oss för kvällens grillfest, helgrillad gris. Nä nu måste jag fortsätta röja.

Här kommer receptet på gårdagens laxrätt, sååå gott. Jag gjorde på 2 portions bitar så jag minskade på receptet.

Hel laxsida med skaldjur, recept

1 laxsida, ca 1 1/2 kg
salt & vitpeppar
300 g champinjoner (gärna små fasta)
en gnutta socker
smör att steka i
500 g räkor med skal (skalas)
ca 150 g kräftstjärtar (gärna frysta, godare än de i lag tycker jag)
1 röd paprika
1/2 dl hackad färsk dill
2 dl riven ost (med goda smältegenskaper)

Sås:
5 dl crème fraiche
2-3 dl vatten
2 fiskbuljongtärningar
2-3 msk pressad citron
salt & vitpeppar

Lägg laxen på bakplåtspapper på en plåt. Salta och peppra.

Skär svampen i kvartar och stek i smör så de får lite färg. Salta och peppra och sockra lätt. Skär paprikan i små bitar och låt fräsa med. Tillsätta räkor, kräftor, dill och ost och bred blandningen över laxen. Gratinera i 15-20 min, 200 C.

Såsen: Blanda crème fraiche, fiskbuljong och vatten och koka upp. Smaka av med citron, salt & peppar. Låt puttra ca 5 minuter.

Recept från Matplatsens blogg​

Nouw.com/evaeliasson

Gillar