Tankar och mysig gårdag

Hej alla fina läsare som gör mig så glad när ni kikar in här ibland. Har slagit mig ner en stund nu när det är lugnt i huset, kärleken är iväg och hjälper sonen så då passar jag på att skriva några rader.
Vaknade vid åtta imorse och tassade upp för att ta mitt kaffe och bara få vara en stund i tystnaden. Mina tankar vandrade iväg och jag tänkte på det fina inlägg som jag läste inatt från vännen @Passionbagareokock om tacksamhet och att fortsätta leva trots det tunga och jobbiga som kan drabba oss. Jag är rätt dålig på att stanna upp och känna tacksamhet även om jag försöker bli bättre. Livet rullar på och man tänker inte så mycket på hur mycket man har att vara tacksam över förrän livet ställs upp och ner, när det jobbiga kommer oss nära men det är väl så det är. Jag känner tacksamhet varje morgon över att jag kan kliva ur sängen om än lite stelt och möta en ny dag det är så många som inte kan det. Vi är rätt friska och kan göra det mesta av det vi vill, våra barn och barnbarn har det bra och är friska. Den gård vi hade byggt upp med tillhörande skog gav oss en slant som gör att jag inte behöver gå ut och jobba heltid utan vi kan njuta av vårt nya fria liv tillsammans. Ja vi har det väldigt bra idag mot för många andra som kämpar varje dag med hälsa både psykiskt och fysiskt, ekonomi och annat men jag tar inget för givet för även jag har varit på botten med tunga saker i mitt liv men det ska jag berätta om en annan gång. Livet kan vara tufft, orättvist och rent outhärdlig ibland men vi har bara ett liv och det måste vi försöka leva, bygga fina minnen som vi kan le och skratta åt även när våra tårar rinner.

Tänker även på sorgen hos vännen @StenhagenBettan över sin väninnas uppbrott. Alla dom vänner vi haft och gjort så mycket roligt med men som sedan försvunnit då dom gått skilda vägar. Det är en stor sorg att det blev så men det har i vårat fall varit svårt att få till en fortsatt bra relation med alla parter.

Igår svischade dagen bara förbi från morgon till sena natten. Efter förmiddagens förberedelse inför kvällen tog vi cykeln ner till byn för att hämta ett paket. Svettiga i det varma vädret fick det bli en glass på vårt fina café. Då dök min bror upp med sin nya kvinna och två av sina stora barn. Vår kontakt är inte den bästa, inte för att vi är osams eller så utan det har varit andra saker som gjort att vi inte håller så bra kontakt. Dom hade hört talas om fiket och tagit en sväng dit från Sollefteå, vår hemstad. Vet inte om dom kommit förbi oss om vi inte träffas men vi fick en trevlig eftermiddag tillsammans. Kände mig dock lite stressad då vi skulle ha främmande på kvällen men en timme innan middags gästerna skulle komma så åkte dom. Är så glad för att vi fick denna eftermiddag. Kvällen blev mycket trevlig och vädret var magiskt. Den ljumma vind som svepte in i ute rummet kändes som att vi befann oss utomlands ända till klockan tolv.

Idag blir det till att ta reda på all frukt som är kvar efter gårdagens exotiska bricka och mat. Trädgårdens blommor och grönsaker ska ses över och packning av husbil ska bli av. Vi ska försöka komma iväg på vår fjäll tripp imorgon så vi får några dagar att vandra innan maken ska hjälpa till att lägga ett trägolv i en fjällstuga nästa helg. Jag hoppas att det kommer gå galant så vi inte blir kvar där allt för många dagar då stugan ligger långt ut i skogen, inte riktigt min grej men det kanske blir bättre än jag tror.

Ikväll väntar middag hos sonen och familjen så då får vi tanka lite kärlek från våra små igen 🥰

Ha en fortsatt fin söndag och var rädda om er, kram ❤️

Nouw.com/evaeliasson

Gillar