Tacksam

Ja jag känner så stor tacksamhet över att vi kan träffa våra barn och barnbarn då jag vet att många av er inte kan det pågrund av covid-19. Känner verkligen med er i er längtan och jag hoppas så att det inte dröjer allt för länge innan alla kan ses på nått sätt.
Vi ha haft en riktigt härlig dag med sol, värme och utflykt. Efter frukost gjorde vi oss iordning och begav oss mot Oxelösund. Vi åkte småvägar dit så det blev färjan över från Vikbolandet och det var det fler än vi som ville 😉

Efter alla krokiga vägar kom vi till slut fram till naturreservatet och Femöringsfortet. Att hitta en parkering där framme fick vi glömma då vi inte var dom enda som hade tänkt göra ett besök idag. Vände och körde tillbaka några km där vi hittade en glänta att parkera på och sedan var det till att promenera tillbaka. Nu hade vi tur när vi kom fram att vi bara behövde vänta en halvtimme på den guidade visningen. Även om jag inte är så intresserad av sånt här saker så tyckte jag det var riktigt bra och intressant att se hur försvaret hade varit och hur soldaterna hade haft det vid denna plats. Lite kymigt var det att befinna sig 15-20 m under jord i dessa gångar och en pojke fick oxå gå tillbaka ut då han inte mådde bra. Vilken kostnad för detta ställe som inte har behövts användas, ca 1,5 miljarder i dagens pengavärde. Byggdes ju som en sommarstuga så det var en väldigt dyr sådan 😏

Var riktigt skönt att komma ut i värmen för där nere var det lite kyligt. Tog även lite kort på utsikten för det är nått speciellt med havet helst en sån här fin dag.

Då vi hade bestämt att även besöka Skärgårdsvåfflan för lite mat så lämnade vi bilarna där dom stod och gick stigen genom skogen dit. Ett klokt beslut visade det sig när vi kom fram, bilar överallt. Blev en timmes väntan innan vi fick våra våfflor men det var det värt, så gott.

Nej nu måste jag sova, en ny utflykt väntar imorgon med nya äventyr.
Sov gott blogg vänner och läsare 😴

Nouw.com/evaeliasson

Gillar