Strömavbrott

Idag blev en lite annorlunda jobb dag. Strax efter tolv blev hela butiken svart och kunder fick lotsas ut från butiken. En stor kabel hade gått av och hela stan blev strömlöst och det har tagit ända till i kväll innan det verkar vara löst. Jag har ju två ledljus i taket hos mig så jag kunde jobba på men mycket kunde jag inte göra då varken ugn, stekbord, dator, vågar och annat funkade. Många fick gå hem då det inte fanns nått att göra så det kändes väldigt tomt och tyst. Hoppas nu att allt är som vanligt igen imorgon så att vi får ta hand om våra kunder.

Blev en promenad med hundarna när jag kom hem i det fina vädret. Tyvärr verkar det som att våran gamla hund börjat få ont i sina leder så det blev inte så långt 😒 Jag körde mitt första löppass enligt min träningsplan idag, 5 km jog i 6:38 tempo. Invigde de nya tightsen ikväll, bra köp riktigt sköna😊 Nu lite soffhäng och teve.

Länge sedan jag la in nått recept men här kommer gårdagens mat recept 😊
Till två frallor: Skär av locket och gröp ur innehållet. Fyll med strimlad rökt skinka och riven ost. Blanda 1 ägg, 1 dl grädde, salt, peppar och italienskt salladskrydda. Häll över fyllningen och toppa med riven ost. Slå in i folie och in i ugn på 200 grader i ca 30 min. Servera genast med en god sallad..

​Ost Soppa med pasta


1 liten gul lök riven
5 dl vatten
1,5 grönsaksbuljongtärning
5 dl grädde
1 tub med valfri smaksatt mjukost
1-2 tsk sambal oelek
3 dl okokt pasta
salt & peppar
2 pkt bacon

Serveras med gott bröd

Gör så här :

Hetta upp en kastrull med olja och fräs löken, häll i vatten, grädde och buljongtärning,
låt sjuda upp. Under tiden kokar du pastan  och klipper baconet och fräser det knaperstekt och lägg på hushållspapper. Blanda i mjukosten och låt den smälta utan att koka. Smaka av med salt, peppar och sambal oelek om du vill ha lite hetta. Blanda i pastan och toppa med bacon. Snabb enkel och väldigt god soppa

Nouw.com/evaeliasson

Gillar