Recept, Hallonpaj med tosca

Receptet bakas i en rund pajform med diameter på 20 cm, vilket ger 6-8 generösa bitar.
Ingredienser (pajskal):
120 g rumstempererat smör
3 dl vetemjöl
1 dl florsocker
2 äggulor
eventuellt 1 msk vatten
Ingredienser (hallonfyllning):
300 g frysta hallon
1 msk majsstärkelse eller potatismjöl
1 msk strösocker
saft från 1 citron
Ingredienser (mandeltosca):
100 g smör
0,75 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk
100 g mandelspån
Gör såhär:
1. Börja med pajskalet. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
2. Arbeta ihop smör, vetemjöl. florsocker och äggula i en bunke till en smulig deg. Tillsätt därefter vattnet för att få ihop till en jämn deg.
3. Tryck ut degen i en pajform ända upp till kanterna. Ställ i kylskåpet i ca 20 minuter för att stelna.
4. Täck kanterna av pajformen med aluminiumfolie och nagga några hål i botten med en gaffel.
5. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i ca 10 minuter eller tills den inte längre är blank.
6. Ta bort aluminiumfoliet och låt pajskalet svalna helt och hållet innan du fyller det.
7. Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen i en bunke. Fyll pajskalet med fyllningen.
8. Lägg alla ingredienser till toscan förutom mandelspån i en kastrull. Rör om på låg värme tills du ser första bubblan. Ta bort kastrullen från värmen och blanda ner mandelspånen.
9. Täck pajen med toscasmet och grädda pajen i mitten av ugnen på 200 grader (över- och undervärme) i 30 minuter eller tills toscan fått en fin gyllenbrun färg.
10. Låt pajen svalna helt och hållet i kylskåpet innan servering. Servera med vaniljsås.
Nouw.com/evaeliasson
Gillar
Kommentarer


