Recept, filmjölkslimpa, thebaguetter

Då flera vill ha recept på baket igår så lägger jag ut det här 😊

Filmjölkslimpa

1/2 liter filmjölk

1/2 kg rågsikt

1 1/2 mörk sirap

2 tsk bikarbonat

1 tsk bakpulver

1 dl russin

Blanda filmjölk och sirap väl. Tillsätt det övriga ingredienserna. Häll smeten i en bakpappersklädd brödform.

Sätt in formen i kall ugn och sätt ugnen på 150 grader. Jag satte min på andra falsen och efter 1 1/2 timme var det färdigt. Använde termometer så lät det gå till 97-98 grader. Ta ut och låt svalna.

Så gott med smör och ost på.

Thebaguetter med råg 15-18 st

100 gram smör

3 dl mjölk

2 dl kallt vatten

50 gram jäst

2 tsk salt

2 ägg

3 msk socker

2 dl fint rågmjöl

Ca 9-10 dl vetemjöl special

Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret och blanda i mjölk och vatten, värm till max 37 grader. Häll över jästen så den löses upp. Tillsätt ägg, socker,rågmjöl, salt och blanda runt. Blanda sedan i vetemjöl och knåda i maskin ca 7-10 min, degen ska bli smidig men inte kladdig så häll i mjöl eftersom så det inte blir för mycket. Jäs övertäckt i 30 min. Sätt ugnen på 225 grader. Ta upp degen och baka ut 15-18 avlånga små bröd som läggs på en bakpappers klädd plåt, skär 4-5 ytliga snitt i varje bröd. Jäs övertäckt i 30 min. Grädda i ca 8-12 min i ugnen tills dom får fin färg. Håll koll på dom.

Luftiga och goda bröd, hoppas det smakar 😊










Nouw.com/evaeliasson

Gillar

Kommentarer

Sandrasjoberg
Sandrasjoberg,
Gott med hembakat 😊😊
nouw.com/sandrasjoberg
Passionbagareokock
Passionbagareokock,
Tack för recepten, hemmabakat är så gott 😊
nouw.com/passionbagareokock