Recept

Hej här inne hoppas er söndag är bra och att ni håller er friska. Här är det en liten bättre dag än igår och jag är så glad över era kommentarer och pepp på gårdagens gnälliga inlägg, tack fina blogg familj ❤️

Vi vaknade till ett soligt väder men fy sjutton va kallt det blåste på morgon promenaden 😬 Nu är solen ett minne blott och himlen är täckt av moln. Har gjort köttbullar till kvällens middag och till lunch fick det bli tunn pannkakor idag. Skulle göra en ananas paj till fikat men det är inte alltid lätt att minska ner ett bak recept så den blev väl inte så vacker men hoppas att den kommer att smaka till eftermiddags kaffet 😉

Hade ju lovat recept på den pulled chicken som jag gjorde i fredags. Jag har egentligen inget speciellt recept men skriver på ett ungefär hur jag gjorde.

Jag brynde 4 st kycklingfiléer, saltade och pepprade. La sedan över dom i en ugnsform med lite höga kanter.
Hackade 1,5 gul lök
1,5-2 st strimlade röd chili
3 st lime, pressade
Rökig bbq sås 300-400g
Bred allt över kycklingen och ha på lite vatten. Täck med folie och ställ in i ugnen på 180 grader i ca 2 timmar. Titta att det går att dra isär, plocka upp kycklingen, smaka av såsen och krydda mer om det behövs och blanda sen med den söder dragna kycklingen.

Gott tillsammans med tortilla bröd, picklad rödlök, guacamole, grönsaker, gräddfil eller det man tycker om.

Tortillas ca 20 st
7-8 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1/2 dl olja 3 dl vatten
Sikta samman vetemjöl,bakpulver och salt. Blanda ner olja och vatten. Rör till en smidig deg.
Täck över och låt stå svalt 1/2 timme
Dela i 20 bitar och kavla varje deg boll tunt.
Grädda i torr stekpanna på medelvärme ett par minuter på varje sida, man kan pensla pannan med lite olja innan den första och sen efter tre- fyra st tills alla deg bollar är gräddade. Grädda inte för länge då blir dom hårda. Lägg bröden under bakduk och låt kallna.

Nu ska jag fortsätta göra lite mer idag innan jag ger mig iväg på en löptur.
Ha en fortsatt fin söndag 🌷

Nouw.com/evaeliasson

Gillar

Kommentarer

Passionbagareokock
Passionbagareokock,
Åh tusen tack för receptet 💞 detta ska jag spara för framtida "ingen-fantasi-mat-dagar" och sånna dagar har jag titt som tätt 🤣 skönt att få "spy-ut-gnäll" ibland, då får man liksom bort Allt det negativa & sen fyller Du ju på med Nytt ❤ Kram på dig
nouw.com/passionbagareokock
christelovergaard
christelovergaard,
Tack för det fina receptet!
nouw.com/christelovergaard
MariasVardag
MariasVardag,
Låter jättegott 😍
nouw.com/mariasvardag