Recept

Go kväll därute 😊 Här har det varit en lugn dag så det är inte mycket att skriva om. Tog tag i höststädning av sovrummet idag och blev så sugen på att skaffa lite nytt dit in. Vi har pratat om att skaffa rullgardiner till sovrummet då persiennerna är så bökiga så det blev en sväng till Ikea. Hade tänkt mig nya gardiner också men hade så svårt att bestämma mig så det blev inget. Blev nytt överkast från Hemtex iallafall. Vi ska ju in till stan imorgon så ska kolla runt lite mer.

Här kommer receptet på kyckling pastan vi gjorde igår

20 min, 4 pers

Ingredienser
4 kycklingfiléer, delade till 8 tunna filéer – typ minutfiléer
2 msk smör att steka i
150 g bladspenat, hel bladspenat (fryst, upptöad)
7-8 soltorkade tomater hela, (inlagda i olja)
1 vitlöksklyfta
3 dl grädde 40%
2 dl crème fraiche 34%
1-2 tsk kycklingfond
2 kvistar färsk basilika
salt, efter smak
svartpeppar, efter smak

Gör så här
Töa den hela bladspenaten, alt stek på färsk babyspenat i en panna med smör. Förväll- koka bort överflödigt vatten från spenaten så den inte blir för vattnig. (Töar du spenaten i mikron, krama ur allt vatten efteråt.)
Dela kycklingfiléerna längs med, så att det blir två långa, tunna filéer av en kycklingfilé. Typ som minutfiléer.
Dela de tunna filéerna nu på hälften och lägg på en skärbräda. Nu har du tunna och fina små kycklingfiléer framför dig.
Salta och peppra på båda sidor.
Hetta upp en panna med smör och bryn filéerna. Bryn på så de får färg.
Lägg över bitarna i en sauteuse eller en större kastrull allt eftersom det brynts på.
När alla är färdig-brynta tillsätt grädde i stekpannan. (Såsen gör vi i stekpannan så att vi inte missar massa goda smaker, efter stekningen)
Pressa i en vitlöksklyfta och tillsätt crème fraîche och kycklingfond. Rör samman och låt koka upp.
Lägg spenaten uppe på kycklingen och strimla över de torkade tomaterna.
Häll över såsen och låt allt puttra under tiden du kokar färskpastan.

Recept från Catarina Königs blogg


Nouw.com/evaeliasson

Gillar

Kommentarer