Recept

Hej alla vänner hoppas ni har en härlig lördag. Här händer inte så mycket idag då mannen i huset inte känner sig så pigg. Lite tvätt och annat pyssel att ta reda på, skönt att ha det gjort då jag jobbar imorgon.

Här kommer recepten på den goda färskpotatis salladen med brynt smör och min favorit sås nu när det finns färska kantareller.

Potatissallad 4 port

Ca 800 g färsk potatis, kokas mjuka och delas i bitar när den är varm

1knippe sparris, låt den koka med på slutet av potatis koket.

4 salladslökar, strimla

1knippe rädisor, skär i klyftor

Ca 15 cocktail tomater, dela i bitar

1knippe ruccola

Blanda allt på ett fat och slå det brynta smör dressingen över.

Brynt smör

100 g smör, låt smälta och vispa tills det blir brynt

2msk olivolja

1msk 12% ättikssprit

1dl hackad dill

Salt, svartpeppar

Blanda ihop allt

Kantarell sås

ca 300 g kantareller

1/2 gul lök, hackas fint

100 g smör

2 dl vatten

1/2 dl kalvfond

1msk balsamvinäger

3 dl grädde

Smält smör och lägg i kantareller och lök, låt fräsa runt en stund. Häll på vatten och koka upp. Tillsätt kalvfond och balsamvinäger. Häll i grädde, koka upp och smaksätt med salt och peppar. Låt små puttra 10 min så det blir mycket smak av svampen. Jag reder alltid av med maizenamjöl.





Nouw.com/evaeliasson

Gillar