Recept

Här kommer receptet på långfredagens middag. En snabb, enkel och god fiskrätt. Gör såsen själv sååå mycket godare än köpt och inte alls svår att göra själv.


Rimmad torskrygg

600 g torskrygg
1 dl salt
1 l vatten
pressad citron

Gör så här.
1. Sätt ugnen på 125 grader.
2. Häll i 1 dl salt i en bunke med ca 1 l vatten och lägg ner fisken att rimmas ca 30 minuter.
3. Ta upp fisken och lägg i ugnssäker form. Droppa på lite pressad citron.
4. Sätt in mitt i ugnen till innertemperaturen visar 52-54 grader tar ca 10-15 minuter beroende på tjocklek på fisken.

Ugnsbakad fänkål

1 stor fänkål
olivolja
salt
peppar
honung

1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Dela fänkålen i delar på längden och ta bort rotfästet.
3. Lägg fänkålen i ugnssäker form och ringla olivolja över fänkålen, salta och peppra och ringla till sist lite honung på fänkålen.
4. Tillaga fänkålen mitt i ugnen ca 35-40 minuter.


Hollandaisesås

4 portioner

150 g smör
3 äggulor
1 tsk vitvinsvinäger
2 msk vatten

1 msk pressad citronsaft
salt
cayennepeppar

Gör så här

1. Smält smöret i en kastrull på svag värme. Ta bort från plattan och låt det vita saltet sjunka till botten. Ska inte användas utan vara kvar på botten när det sedan droppvis hälls i äggblandningen.

2. Vispa ihop äggulorna, vatten och vinägern i en kastrull.

3. Sätt kastrullen på plattan på mycket svag värme (eller vattenbad för den som vill) vispa såsen hela tiden och ev ta bort och för dit kastrullen på plattan så den inte blir för varm. Vispa hela tiden, tills det blir en fluffig nästan tjock konsistens

4. Ta av kastrullen från värmen och ställ på fuktig disktrasa så kastrullen står stadigt. Vispa i smöret lite i taget utan att bottensatsen kommer med.

5. När såsen är klar smaksätt med citron, salt och lite cayennepeppar.

Servera med ugnsstekt potatis, sparris,baby spenat, citron och dill.

Recept hämtad från Leilas blogg, Land

Nouw.com/evaeliasson

Gillar