Orrefors

Sitter i solen efter ett härligt dopp. Så varmt och skönt vatten, skulle kunna ligga i hur länge som helst.

Som ni kanske förstår så stannade vi kvar på denna lugna och mysiga camping. Efter frukost blev det en promenad längst med en del av vandringsleden. Sommarvägen som den kallas tog oss på en härlig vandring där vi kom in till Orrefors och sedan tillbaka igen, 6,6 km.

Tillbaka vid bilen tog vi oss en kopp kaffe, lämnade Bosse i bilen och sedan gick vi vägen tillbaka in till samhället. Behövde köpa nått till kvällens middag och vi hade sett en Tempo butik. Dessutom ville vi gå in i glas butiken.

Det är verkligen sorgligt att se Orrefors glasbruks fabrik som nu bara står där och allt blir igenvuxet. Hela samhället präglas av detta, så många öde och tomma hus. Vi hade trott att det skulle finnas ett café men det fanns endast en pizzeria så det fick bli något från affären som vi kunde fika vid ett bord.

Idag finns Orrenäs glasbruk här som har samarbete med andra glas konstnärer. Vi tittade in i butiken en sväng innan vi vände tillbaka. Såå mycket fint där fanns. Tyvärr allt för dyrt och inte skulle jag veta vart jag skulle ställa det hemma heller men kul att få se.

En fortsatt fin dag från oss ☀️

Nouw.com/evaeliasson

Gillar