Ont, ont och ny drink

Go kväll kära blogg familj och läsare !

Här sitter jag med en kylklamp på foten 🙈 Öppnad vårt andra kylskåp och där kom en vinflaska utfarande och träffade mig rakt över foten, fy farao vad ont det gjorde. Flaskan höll men min fot blev mindre glad 🤣

Finns inte mycket att berätta om denna dag. Rensade lingon medans mannen städade. Tvättat och pysslat med lite andra måsten.

Morgonen började med ett tråkigt väder men i eftermiddag övergick det i ett härligt sensommar väder. Medans mannen gick en snabb promenad så tog jag en löprunda i eftermiddag. Tog ett skönt bad i ute badet efteråt. För skojs skull kollade vi hur många steg och hur långt vi gått dom senaste 4 veckorna och det senaste året.

4 veckor blev det 490 947 steg och 376,5 km, 1 år blev det 5 740 572 steg och 4 442,8 km.
Kan konstatera att det blivit många steg men så promenera vi mycket med vår lillskrutt.

Då vädret var så fint så fick det bli en enkel grill middag ikväll. Blev väldigt gott. När man har så bra kött, närproducerat så behövs inte mycket annat. Då jag hade lite kantareller kvar så blev det en god sås till denna goda ryggbiff.


Länge sedan vi hade en fredagsdrink här på bloggen, så skål med denna goda drink.

Pear Vanilla Gin Fizz
1 drink
5 cl gin
3 cl citronjuice
2 cl päronsockerlag
2 cl äggvita
4 cl sodavatten, gärna med päronsmak
is
citronskiva
skivat päron
socker + vaniljpulver till glaskanten

Päronsockerlag:
1 dl vatten
1 dl socker
1/2-1 msk vaniljextrakt
2 mogna päron
Skär päronen i bitar. Lägg ingredienserna till sockerlagen i en kastrull och koka upp. Låt sjuda tills päronen mjuknat. (Smaka av med mer vanilj om det behövs). Sila av lagen och pressa ur saften ur päronen. Förvara kallt.

Häll gin, citronjuice, sockerlag och äggvita i en shaker. Skaka shakern ordentligt så äggvitan skummas. Tillsätt is och skaka igen så drinken blir kall. Sila upp i ett glas fyllt med is och tillsätt sedan sodavatten. Dekorera med en citronskiva och päron.


Nu fortsätter vi med lite fredagsmys innan det är dax för sängen. Imorgon ringer klockan tidigt för ett heldags pass på jobbet.

Önskar er en fortsatt fin kväll.

Kram 💕

Nouw.com/evaeliasson

Gillar