Om oss, från lantbrukare till livsnjutare. Del 1

I några inlägg tänkte jag berätta lite om oss och vår resa för er som kikar in här. Tycker själv det är kul att få veta lite om människor man träffar eller läser om.

Jag heter Eva är 56 år och gift med Roland sen 34 år tillbaka men vi har varit tillsammans i 40 år. Stor del av dom åren har vi jobbat tillsammans på det lantbruk som min man är uppvuxen på. Många har under åren undrat hur man kan leva och jobba ihop då dom själv aldrig skulle kunna tänka sig det. Visst har det varit slitit och tufft ibland men vi har alltid trivts tillsammans och haft en bra arbetsfördelning mellan oss. -81 blev vi föräldrar till vår första son Joakim två dagar innan min 18 års dag. - 83 kom Jens och - 87 Emil. Att vi skulle få fler barn var inget vi planerade men -90 kom en efterlängtad liten tjej Emma. Vi började också ta över gården från svärföräldrarna och min man blev då tredje generationen på gården. Vi hade mjölk produktion och som mest ca 70 kor, pluss ungdjur. Tack vare att vi hade så mycket så kunde vi ha en anställd men man var ändå aldrig riktigt ledig och kunde koppa av. Framförallt min man kunde aldrig släppa jobbet helt eftersom det alltid kunde hända saker och gjorde det också när man var borta eller skulle åka bort. 2010 bestämde vi oss därför att lägga om produktionen till köttdjur. Våra barn hade flyttat, skaffat sig utbildningar och jobb och var inte intresserade av gården och det jobbet. Under dom här åren hade jag även provat på att ha turridning, Bo på lantgård och ett litet bageri.

Vårt härliga gäng för sex år sedan när vi firade min 50 års dag i Turkiet. Då var vårt första barnbarn Rasmus med. Idag har vi fem små hjärtan till och i dec kommer ett nytt litet knyte. Flygfotot över vår gård är tagit för många år sedan. 

Nouw.com/evaeliasson

Gillar