Middagstips

Soligt och fint idag men fy så kallt det blåser. Gruvar mig lite för kvällens jobb då jag har en tur där jag får gå lite längre sträckor, det blir till att klä sig varmt.

Efter morgonens promenad åkte jag till gymmet och var med på lunch jumpingen. Så skönt att vi nu bor så nära gymmet och att det alltid finns nått pass att vara med på trots att man jobbar så olika tider. Resten av dagen har ägnats åt ren bäddning, tvätt och veckohandling. Nu ska jag fixa lite tonfisk sallad som vi kan äta innan jobbet. Mattiderna blir så tokiga mot vad vi är van när man jobbar kväll så det är svårt att veta vad man ska äta.

Tänkte ge er ett middagstips idag och hoppas på att det ska smaka 😊

Honungsdoftande kyckling gryta 6 pers


600 gram kyckling i bitar Eller fläskfilé

1 paket bacon

150 gram Gorgonzola

2 msk Flytande honung

1-2 vitlöksklyftor

5 dl créme fraiche

2,5 dl grädde

2 tsk timjan

4 tsk Sankta Maria Grillkrydda honung

1 tsk salt

1 tsk svartpeppar

Smör

Skär kyckling eller filén i bitar och ringla honung över, rör om

Blanda kryddorna och häll det över kycklingen, rör om ordentligt

Skär bacon i mindre bitar och dela vitlöken i klyftor. Bryn i smör tills baconet fått färg ta då bort vitlöken och tillsätt en stor klick smör. Tillsätt kycklingen och bryn på ganska hög värme tills det fått färg.

Dra ner värmen och låt det puttra en stund. Tillsätt créme fraiche, grädde och gorgonzolan, rör om. Red av, jag reder alltid med maizenamjöl. Smaka av och krydda mer om det behövs.

Servera med ris eller pasta.

Idag är ju kramens dag så här kommer en från mig 🤗


Nouw.com/evaeliasson

Gillar