Margareta, dagens namn 💐

Gårdagens inlägg råkade jag trycka bort innan publicering så det blev inget klantig som jag är ibland 😉 Hände väl inte mycket då jag jobbade hela dagen. Lite tufft dag att gå omkring då jag hade en träningsvärk som hette duga men helt självförvållat 😅 Löp passet som jag hade planerat efter jobbet fick bli en kort promenad och sedan en stund i ute badet där jag satt och bubblade en stund för att mjuka upp musklerna.

Idag säger jag stort grattis till alla som heter Margareta inklusive mig själv i denna fruntimmersvecka.
Denna vecka som tog sin form både i Sverige och Finland under medeltiden för att fira fyra kvinnliga helgon. År 1827 tillkom namnet Emma och därigenom blev det sex kvinnonamsdagar i rad från 19 till 24 juli och då började denna vecka kallas ”Fruntimmersveckan”.
I Svenska Akademiens ordbok dök ordet ”Fruntimmersveckan” upp först 1870.


En promenad är avklarad även denna morgon och andra kopp kaffe är intagen. Denna lediga dag ska tvätt och packning göras inför vår tripp till sonen och familjen i Stockholm på torsdag.
Ikväll tar vi med oss grannarna ut på middag som tack för att dom så snällt ställer upp som hundvakt och sköter vattning medans vi flänger runt. Vi brukar ju inte fira namnsdag men ikväll får jag väl även fira denna dag 😉

Nej nu ska jag ta tag i dagen och fixa lite. Ha en härlig tisdag och ta hand om er och varandra.

Kram 💕

Nouw.com/evaeliasson

Gillar