Måndag och ny vecka

Då har vi sparkat igång en ny vecka igen. Många är det som nu gått tillbaka till sina jobb efter en härlig semester och för andra väntar en välförtjänt ledighet. Hittills kan nog ingen klaga på vädret för vi har haft en fantastisk sommar. Nu verkar det bli lite sämre med kyligare väder och vi välkomnar regn för nu är det väldigt torrt. Inte några gröna fina gräsmattor längre utan allt börjar vara rätt brunt.

I växthuset frodas det och vi kan nu börja skörda dom första tomaterna och paprikan. Gurkor har vi kunnat plocka in tidigare men nya är på väg. Det blommar fint här och där och dom rosor som höll på att bli uppätna av ohyra har ny tagit sig och börjat blomma. Trädgårdslandet gav jag upp då det brändes bort det mesta. Vi har vattnat för fullt men det har inte hjälpt överallt. Kommer det regn så ska det flyttas om lite i trädgården framförallt i den trappa vi gjorde. Nu när man sett hur stora växterna blir så är det lättare att planera om.

Har inte hänt så mycket här idag. Blev en lugn morgon där vi sov något längre än dom senaste dagarna. Kändes väldigt tyst imorse när inte vår lintott var i farten. Nu får morfar på Gotland rå om familjen en vecka.

Mannen är och hjälper grannen med att sätta in ett fönster idag innan deras barn kommer hem och ska hjälpa till med brädfodrande. Själv har jag låtit tvättmaskinen jobbat, vattnat och varit och handlat då kylskåpet gapade tomt. Blev en paus för gubbarna i eftermiddag och gott fika bjöds det på till både dom och mig av frun i huset. Nu ska här förberedas middag som blir fiskpaket på grillen.

Trevlig fortsättning på denna måndag och njut av värmen och solen innan det nu blir svalare.

Kram 💕

Nouw.com/evaeliasson

Gillar