Kräftsoppa, recept, farmen, mästarnas mästare

Så går den här jobb helgen mot sitt slut. Så skönt att det inte var nått pass ikväll utan jag fick komma hem till en värmande brasa och middag med maken. Ikväll blev det en av våra favorit soppor, en krämig kräftsoppa som jag brukar göra både som förrätt och huvudrätt. Lägger in receptet här.



Krämig kräftsoppa 4-6 pers

2 stora morötter

2 msk smör

2 msk vetemjöl

2 st fiskbuljongtärning

1 liter vatten

400 g kräftost

2dl créme fraiche

Dill

1 burk kräftstjärtar

Cayennepeppar

Skala och riv morötterna, fräs i smör tillsammans med vetemjöl. Slå på vatten och tillsätt fiskbuljongtärningar, låt koka en stund. Blanda i mjukosten, créme fraiche ,dill och koka sakta en stund. Mixa soppan, koka upp och smaka av med cayennepeppar. Jag tycker om när det är lite sting i soppan. Tillsätt kräftstjärtar.

Servera med ett gott bröd

Ikväll blir det bara slapp i soffan och tv tittande. Har tittat på Köping nu efter maten, så glad man blir av detta program. Nu väntar Farmen och sedan får vi efter titta på starten av Mästarnas mästare eftersom det är samtidigt. Är ju ledig imorgon så kan vara uppe lite längre ikväll. Jag hoppas att förkylningen ger sig snart så jag kan träna igen och framförallt hoppas jag att vi äntligen får ett svar på makens prover den här veckan.

Önskar er en fin söndag kväll 💕

Nouw.com/evaeliasson

Gillar

Kommentarer

MariasVardag
MariasVardag,
Åh vad det lät gott 😋 får nog testas 😍 tack för tipset
nouw.com/mariasvardag
christelovergaard
christelovergaard,
Den är god, jag har gjort den flera gånger! Ta det lugnt och få tillbaks orken!
nouw.com/christelovergaard