Kopiera - Om oss, från lantbrukare till livsnjutare del 4

Sommaren 2018 går nog till historien med sin värme och torka. För oss blev det inte nått ledigt utan Roland försökte få till så mycket foder som möjligt till dom hästägare och mjölkbönder som hörde av sig dagligen på jakt efter foder. Själv började jag packa ner vårt hem och röja då vi hade köpt en liten villa i Matfors, Sundsvall.

Då vi gärna ville renovera lite innan flytt så åkte vi emellan när tiden fanns för att måla och tapetsera. Varje gång fick ett flyttlass följa med som vi stuvade in i garaget och hemma i sonens garage som bara bor en bit bort. Blev många vändor och sena kvällar.

Att sälja och flytta har inte varit lätt. Trots allt hade det ju varit vårt hem under så många år. Min man hade ju växt upp där och även våra barn. Har ändå känts bra att fått lämna över till ett ungt drivet par som vill driva gården vidare men med en annan inriktning. Vi önskar dom all lycka till och vi finns till hands om dom behöver hjälp.

Svårast med flytten har nog varit att lära känna nya människor. Dom vi träffade hemmavid ibland tappar man lätt kontakt med så vi har inte träffat så många, alla har fullt upp med sitt tyvärr. Vi har dock fått så bra grannar som vi bara kan titta in till och ha trevliga kvällar med så det är skönt. Jag började jobba inom hemtjänsten för att på så vis lära känna människor men tyvärr är det mycket ensam jobb så jag ska försöka hitta något annat, vill gärna ha kollegor omkring mig. Det jag saknar mest från Sollefteå är alla fina kollegor som jag haft.

Vi ångrar inte att vi sålde och flyttade men för Roland har det varit svårare att anpassa sig då tomten är liten och det inte finns så mycket att göra. Han har ju varit van att alltid kunnat gå ut och pyssla med nått. Tur att han kan hjälpa grannen med lite snickrande och sonens svärfar med höskörd. Vi njuter verkligen av vårt nya fria liv där vi nu kan resa och hitta på saker som vi inte kunnat förr. Ingen oro för djur, byggnader och skörd utan vi kan bara njuta av livet. Sen jag började jobba med dom äldre och hört på alla drömmar dom haft och vad dom skulle göra när dom blev äldre men hur dom istället blev sjuk så värdesätter jag ännu mer att ta till vara på tiden och livet. Allt kan ju förändras så fort.

Detta var lite av hur vår resa har varit och om oss. Hoppas ni vill fortsätta följa oss i vår vardag och på våra resor framöver, kram ❤️

Nouw.com/evaeliasson

Gillar