Key Lime Paj

Gårdagens efterrätt


  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Krossa digestivekex till små smulor i en mixer.
  3. Blanda dem med smält smör.

  4. Tryck ut blandningen i botten och upp på kanterna i 4 mindre pajformar eller i en form med löstagbar botten, ( 24 cm )
  5. Förgrädda pajskalen i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
  6. Låt svalna.
  7. Blanda sötad, kondenserad mjölk med äggulor, rivet limeskal och saft.
  8. Låt smeten dra åt sig smak av limeskalen i 30-60 minuter.
  9. Sila smeten genom en finmaskig sil och släng skalen.
  10. Fyll pajskalen och grädda din Key lime pie i mitten av ugnen i cirka 15 minuter (något längre om det är en stor paj).
  11. Låt pajen svalna och servera med vispad grädde och skivad lime. 

Nouw.com/evaeliasson

Gillar