Kasslergratäng

Så skönt att det är mildare ute så man kan lägga träningen ute. Blev en mils längdåkning nu på kvällskvisten. Tyckte att vi var värda nått gott efteråt så det blev en Crossiantsemla. Såååå goda, synd bara att dom försvinner så snabbt.

Här kommer receptet på gårdagens middag, Kasslergratäng med smak av pizza

4-5 personer. 500 gam kassler.

Smör 1/2 finriven gul lök

1 pressad vitlöksklyfta

3 dl grädde

3 dl créme fraiche

1 msk chilisås

1 tsk tomatpuré

Torkad oregano, färsk basilika

Cocktailtomater, Riven ost

Gör så här

Ställ ugnen på 225 grader. Strimla kasslern och lägg i ugnsform. Strö över halverade tomater och basilika blad. Fräs den rivna löken och pressad vitlök i smör. Rör ner grädde, créme fraiche, och tomatpuré, koka upp. Smaka av med oregano, finhackad basilika, salt och svartpeppar. Häll såsen över kasslern och strö över valfri riven ost.

Ställ in i ugn cirka 15-20 min tills gratängen fått färg. Servera med en god sallad, ris eller pasta.

Det här blev kvällens middag. Egen pasta och lövbiffsgratäng med ädelostsås. 



Nouw.com/evaeliasson

Gillar