Jobb, Corona och tankar

Hej här inne alla fina läsare hoppas er dag varit bra trots det läge vi är utsatta för. Har egentligen inte tänkt skriva så mycket om corona då vi blir matade med det hela tiden överallt men efter dagens jobb kommer några rader. Jag har full förståelse för att människor kan känna sig rädda och oroliga men jag undrar om inte denna hysteri som nu breder ut sig är mer skadlig än själva viruset. Friska människor hamstrar mediciner så att dom som verkligen behöver blir utan, inom hemtjänsten och vården får vi inte tag på handsprit då det är helt uppköpt och all denna hysteri med att hamstra toapapper 😏Hoppas människor börja tänka till för tillsammans klarar vi detta. Det som gör mig riktigt förbaskad är dom som nu försöker göra sig pengar på detta, sälja handsprit dyrt, lura äldre med att kunna handla så dom kommer åt pengar och kort 😡

Det var faktiskt lite befriande att få jobba idag och höra kollegor, chefer och framför allt våra sjuksköterskors åsikter. Jag vet inte om jag är dumdristig men jag har aldrig känt mig orolig då jag är fullt frisk och det har stärkts idag. Var även skönt att höra våra äldres åsikter, vi har nog nästan ingen som är så orolig. Vi är alltid noga med hygienen men lite extra är det nu hos dom äldre.

Naturligtvis kommer vi avboka vår Spanien resa och undvika stora folksamlingar för att inte utsätta varken oss själva eller andra för smittämnen men jag kommer fortsätta leva mitt liv och hoppas på att alla känner ansvar och stannar hemma om man är sjuk. Känner även att vi måste stötta våra företagare i denna tuffa tid så är du frisk gå ut och fika, unna dig en hotellnatt och spa eller en god middag på nån av restaurangerna som nu kämpar för sin överlevnad.

Är orolig över att detta tar så mycket av sjukvården att svårt sjuka inte får sina operationer eller vård som krävs utan mycket skjuts upp. Det märkte vi av idag med en av våra brukare.

Nej nog om detta nu, är du frisk fortsätt leva ditt liv och använd ditt sunda förnuft, tänk på hygienen och på dom äldre och sjuka så kommer det bli bra ❤️


Nouw.com/evaeliasson

Gillar