Het tomatsoppa och parmesan frallor recept
Här kommer recept på en enkel tomatsoppa och goda parmesan frallor.


Tomatsoppa 4 port
2 b hela tomater/ 400g/ st
1gul lök
3 vitlöksklyftor
3 msk tomatpuré
3 tsk oregano
3 msk grönsaksfond
1/2 tsk salt
1tsk paprikapulver
1 nypa cayennepeppar
1 nypa svartpeppar
1 tsk socker
1 liter vatten
Hacka lök och vitlök, fräs i stor gryta i olivolja. Häll i tomatpuré och fräs snabbt, häll i burk tomaterna och rör om. Tillsätt övriga ingredienser och sänk plattan. Koka under lock ca 10 min. Smaka av med mer kryddor beroende på hur het man vill ha soppan. Mixa soppan.
Toppa med fetaost och färsk basilika.
Grahamsfrallor med parmesan, ca 15 st
3 dl mjölk
50 g jäst
50 g smör
1/2 dl sirap
4 dl grahamsmjöl
3 dl vetemjöl + till utbakning
1/2 tsk salt
Garnering
Ca 4 msk riven parmesanost eller någon annan god ost
1 ägg
Värm mjölken ca 37 grader. Smula jästen i en bunke och häll på mjölken så att jästen löser sig. Klicka i rumsvarmt smör och rör ihop. Tillsätt övriga ingredienser och knåda till en smidig deg. Jäs ca 45 min.
Ta upp degen och knåda på mjölat bakbord. Dela till 15 st bullar, lägg på plåt med bakplåtspapper. Jäs 40 min under bakduk.
Sätt ugnen på 225 grader, varmluft 200 grader
Vispa upp ägget och pensla bullarna, strö över ost rikligt.
Grädda i mitten av ugnen ca 12-15 min.

Nouw.com/evaeliasson
Gillar
Kommentarer



