Hemma

Åter hemma från en väldigt rolig kväll igår på casinot i Sundsvall, fantastisk mat och service och lite vinst på spelandet 😄 Idag har vi varit och hälsat på sonens svärföräldrar som också var med igår, fick gott fika innan det blev en tripp in till Ikea.

Har tyvärr fått en sjuk häst igen då mitt sto Ronja fått återfall på fång. Hon står nu på box och medicineras så vi får ser hur det går men den här gången ser det inte så ljust ut 😢


Fredagens middag då dottern med familj var hemma blev en kyckling med svamp cannelloni

Kyckling med svampcannelloni

4 port
4 Kycklingfiléer
1 pkt bacon
salt, svartpeppar, allround krydda

Cannelloni:
200 g färska lasagneplattor
1 schalottenlök
400 g blandad svamp (tex champinjoner, kantareller, karljohanssvamp)
1 msk olja
1 1/2 dl grädde

salt,svartpeppar
1 tsk maizena redning
1 dl riven lagrad ost

Sås:
1 dl grädde
5 dl vatten, 1,1/2 st hönsbuljong
1 dl torrt vitt vin, maizena

Tillbehör:
200 g svamp
1 liten squash
1 röd paprika
1 msk olja
1 knippa grön sparris
salt
blandad sallad (ruccola, machesallad etc)

Cannelloni:
Hacka löken och rensa svampen. Skär i mindre bitar och fräs tills all vätska försvunnit. Tillsätt lök och olja, stek ca 5 min. Tillsätt grädde och låt koka i hop 2 min. Salta & peppra. Red av med maizena. Låt svalna.

Sås: koka i hop grädde, buljong och vin tills 5 dl återstår, red av med maizena till en lagom sås.

Sätt ugnen på 200 C. Lägg lasagneplattorna på en skärbräda, fördela svampröran på och rulla i hop. Lägg i en ugnsform med skarven ner. Häll över såsen och strö över osten. Ställ mitt i ugnen och tillaga 15 min.

Stek baconen krispiga och låt rinna av på hushållspapper.

Salta & peppra kycklingfiléerna. Stek dem i baconfettet. Stek ca 10 min, tills innertemperaturen är 70 C. Låt vila under folie ca 5 min.

Rensa svampen, skär squash, paprika och sparris i bitar. Stek i olja några min. Salta.

Servera kycklingen med svampcannellonin, sås och grönsaker. Strö över bacon och sallad.

Nouw.com/evaeliasson

Gillar