Hej igen

Var ett tag sedan jag kikade in här men veckan före midsommar och midsommarhelgen har varit fulltecknad. På jobbet var det hektiska dagar med beställningar och att se till att delidisken var fylld med sill inläggningar, nubberöra, inkokt lax, matjesilltårta, skagencheescake, efterrätter och mycket mer. Blev en bra vecka med kunder vilket visade sig i många tomma hål i hyllorna när jag gick hem på torsdag kväll. Jag hade ju fått äran att göra en bröllopstårta som var speciellt till brudparet som skulle gifta sig på midsommarafton så efter jobbet var det en del pyssel med den.

Vi har haft en fantastisk midsommar helg där vädret har varit på vår sida tillsammans med våra barn, barnbarn, släkt och vänner. Vi började redan på torsdag kväll med gemensam grillmiddag, skratt och surr in på natten. På midsommarafton samlades alla för gemensam sill lunch ute i solen. Sedan bar det av för att samla ris och plocka blommor till midsommar stången som efter mycket gemensamma krafter kom på plats. Blev sedan ett antal varv runt stången till sång, rörelser och mycket skratt. Hade inhandlat ett fem kamp spel på jobbet som verkade roligt. Så efter dansen delade vi in oss i fyra lag för att tävla, oj så många skratt det blev när vi skulle försöka ta oss igen varje utmaning. Väl vär pengarna detta spel. Kvällen fortsatte med grillat, jordgubbstårta och en massa go dricka. Vi och svägerskan och hennes man firade ju att vi varit gifta i 30 år så det blev presenter och en massa hurrande. Männen avslutade kvällen med bad i tunnan medan några av oss kvinnor skakade loss till lite rockmusik. Blev en sen kväll men oj så roligt vi hade under hela dan.


Lördagen blev lite seg men efter lunch tog vi alla en tripp in till stan för att fylla på med mjölk, jordgubbar och lite annat smått och gott. Vädret fortsatte att vara fint så det blev grillat och middag ute. Tyvärr tog all min energi slut där på kvällen efter allt jobb så jag orkade inte vara vaken så länge men dom andra höll ut en bra bit in på småtimmarna. Igår åkte alla hem och det blev så tomt och tyst, kommer sakna dom små så mycket som ger så mycket glädje och energi. Kommer dock inte dröja så länge tills vi ses igen. Vi kröp ner i bad tunnan en stund innan vi gjorde kväll.

Har varit skönt att varit ledig idag också så att man hunnit ta reda på en del tvätt efter helgen. Imorgon är det jobb igen och nu väntar fyra veckor med nya medarbetare då många gått på semester. Önskar alla kollegor en riktigt skön semester. Nu måste jag sätta igång med middag. Ha det gott.

Nouw.com/evaeliasson

Gillar