Det blev en kaka, recept
Hittade en liten burk ananas i skafferiet idag så det blev en segmjuk ananaskaka som kan avnjutas till efterrätt med glass, grädde eller vaniljsås. Jag gjorde bara en halv sats då det inte var så mycket ananas.
SEGMJUK ANANASKAKA
10–12 bitar
2 ägg
2 ½ dl strösocker
2 ¼ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
På toppen
3 ananasringar, skurna i bitar
2 tsk potatismjöl
2 msk sötmandel, hackad (kan uteslutas)
75 g smör, kylskåpskallt
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och blanda ihop allt till en slät smet.
2. Bred ut smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.
3. Skär anansringarna i bitar. Blanda dem med potatismjöl.
4. Lägg ut ananasbitarna jämnt över kakan. Strö eventuellt över hackad sötmandel. Hyvla smöret med en osthyvel och lägg dem ovanpå smeten och ananasen.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i 38–40 min. Låt den svalna i formen.



Nouw.com/evaeliasson
Ser gott ut och jag tackar för receptet 🥰
Ser gott ut
Den ser god ut, en sådan har jag aldrig gjort, tacj
Det ser jättegott ut 😍 tack för receptet 🙏❤