Hej på er mina läsare.

Hoppas ni mår bra, det gör jag. Idag är det 29 december och det är snart slut på 2017 året och ska gå över till 2018.

Det har gått väldigt fort detta året, ibland så undrar jag vart 2017 tog vägen. Det bara flög i väg kan man säga. Själv ska man inte vara hemma i år och fira med sin familj, faktiskt första gången jag är nån annanstans och firar nyår. Men känns bra, men ändå inte. Hoppas verkligen att detta nya året är era år som sitter hemma i soffan eller sängen med ångest och andra psykisk och fysisk ohälsa. Och tar hand om varandra.

Se till att alla får chansen att få ett bra år, sluta trycka ner varandra. För i slut ändan kommer det inte att sluta bra.

Hoppa att det blir ett år att minnas, då mina år har varit dom senast dåliga. Många av er som läser detta kanske inte tycker det ska bli kul med nyår, för att man kanske har ångest över det nya året.

Vad jag vill veta är om ni ska fira med eran familj, vänner eller nån släkting. Tala gärna om det. Se till att ni inviger om man nu säger så, det nya året tillsammans. Och snälla till alla er föräldrar där ute som har barn, drick med måtta. Det blir ingen bra start på nya året då. Vet att det finns många därute som har föräldrar, syskon eller nån som dricker vid såna här tillfällen. Det är därför jag säger att ta hand om varandra, drick inte för mycket. Tänk på era närmaste vänner eller syskon som kan fara illa. För man gör oftast dumma saker när man har alkohol i kroppen.

Vad jag kan säga till just DIG som läsare är att det kommer bli bra, tänk på att just DU har människor runt omkring dig som finns där och att just DU klarade dig igenom 2017 tillsammans med andra. Du är inte ensam, för om du klarade 2017 så gjorde vi det tillsammans. Just DU klarade igenom det och visa att du är stark, det är du också.

Hoppas ni har haft ett bra 2017 dom här sista dagarna, så hörs vi i nästa inlägg.

Kram och Gott nytt år på er :)


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej, det var ett tag sen jag skrev här.

Jag hoppa ni mår bra, för det gör jag ibland. Ni vet väl dom dagarna man brukar ha i skolan, det tar död på en. speciellt för mig. Jag har som sagt lite problem i skolan just nu med klasskompisarna.

Men även om man inte passar in, så kan man hitta nåt att göra. t.ex. läsa en bra bok, rita eller som jag brukar göra lyssna på en riktig bra låt.

Som jag skrev i tidigare inlägg att jag tar upp väldigt mycket saker om hur man mår, som andra av er kanske känner igen sig i.

Till exempel idag så har jag haft väldigt jobbigt med ångestattacker, ja jag har ångestattacker och sånt. Jag skäms inte över det. Jag vill att alla ni som läser detta, speciellt du som har depression, ångest, ångestattacker/ panikattacker. vi måste prata mer om sånt, desto mer vi pratar om såna här saker, så kommer folk att vara uppmärksamma och börja tänka att det finns människor som har sånt, tar allvar på att det är många som lider av fysisk och psykisk ohälsa. Att detta inte är nåt skämt längre.

som föra året när skolan började, så kände jag en rädsla av att jag kommer få ångestattackerna igen i skolan, det vill inte jag ha. Kan inte styra när jag har utbrott / attacker. Om jag ska säga så här, så tycker jag det är jobbigt.

När jag menar med att ångestattacker är jobbiga, så menar jag att det känns som om man inte kan styra sig själv, okej några av er kanske tycker jag överdrev lite och andra känner igen sig.

Du vet när man får en attack, men innan man får den och försöker hålla in den. Så blir man alldeles varm så det kockar i kroppen, man svettas, skakar och sen kommer attacken. då har man liksom svårt att andas, hjärtat dunkar så hårt i bröstet så att det gör ont, tankarna for runt omkring i huvudet, man vet nästan inte ut eller in eller vart man ska ta vägen.

Men så jag vill att just DU som läser detta ska förstå att du inte är Ensam. Det finns fler som har det svårt i dagliga livet med sin psykiska och fysiska ohälsa. Men tillsammans så kan vi klara allt och vi måste prata mer om dessa attacker och andra saker. Vilket vi är dåliga på, o det leder till att folk inte tar det på allvar.

Hoppas du förstår hur jag tänker och vart jag vill komma med detta. Så får du som läsa detta ha en super bra helg. Håll ut ni som går i skolan, det är bara 1 vecka ungefär till jullovet. Tack för att DU just läste, så hörs vi i nästa inlägg, Kram :)


Likes

Comments

Hej på er.

Jag hoppas ni mår bra, det gör jag iallafall, igår var det midsommar 23/6

Jag firade midsommar med familj och vänner. vi hade kul, spelade kubb, åt god mat och kollade på film. Jag hoppas ni har haft en underbar midsommar. Visa av er kanske inte firar midsommar, utan bara umgås med kompisar eller släkt som vanligt. eller bara hade en vanlig dag som dom andra dagarna i veckan.

Jag hade som sagt jätte bra, men har varit lite upp och ner gångar under dagen. Har varit väldigt mycket nere på dom sista dagarna. Visa av er kanske känner igen känslan, när man har det bra, men ändå inte. Jag har haft mycket ångest och depression på sistone.

Men jag har försökt att hålla upp måttet och försökt se det positiva. Många av er kanske också har såna dagar, att allt är typ värdelöst eller nåt. Men vet du vad, tillsammans så kan vi hjälpas åt. att hitta positiva grejer med dagen och dig själv.

Vill du veta vad jag brukar göra, jag brukar sitta och skriva ner bra saker som har hänt på ett papper, en tavla/ white board tavla, mobilen eller nånstans där kan man skriva ner saker, innan det försvinner från tankarna. Vi kan hjälpas åt med det. Det var liksom ett tips till dig som försöker hitta positiva saker i ditt liv. Det kanske funkar eller inte funkar för dig. Det gör det för mig :)

Men nog om det, jag hoppas verkligen att ni har haft en bra dag igår.

men idag så är det lördag 24 juni, har inget speciellt att göra. Förutom att min lillebror fyller år. Det är väl kul när nån i familjen fyller år, jag kan säga så här. När nån i familjen fyller år så längtar man själv tills man fyller år. Vilket jag läängtar till, för då fyller jag 18 år och får ta körkort. Det är de enda som är spännande.

När jag menar med spännande, så syftar jag inte på alkohol eller nåt sånt. Bara körkortet, tänker inte börja dricka alkohol eller nåt annat. Jag får inte ens göra det pågrund av min läkare, vilket är bra. Jag har inte ens tankar på att börja heller.

Det är ju massa prat och sånt mellan ungdomar nu för tiden att man måste dricka för att det är kul, det är inte kul. Det är bara dumheter, men om du vill så får du, jag stoppar inte dig. men tänk på vad alkohol kan göra med din kropp. Den förstör. men det är ditt val, vi får ha olika åsikter om vad som är rätt eller fel. men en sak är säkert börja inte dricka eller nåt annat i för tidig ålder, vänta tills du är 18. om du inte kan göra det, då är det ditt val.                                                Som sagt alla har sina åsikter och alla borde höras :)

Det var allt för denna gång, tack för att du hade tid att läsa :)


Likes

Comments

Hej igen, hoppas att ni mår bra.

Jag mår super bra, har tagit sommarlov. Sitter nämligen på ett hotellrum i Grekland, Rhodos. Här badar jag och umgås med min släkt. Vi har det kul, solar och badar varje dag och äter god grekisk mat. Det är mitt sommarlov det, men jag ska snart hem på söndag till Sverige. Vilket är tråkigt för vill inte hem. Jag hoppas att ni andra har ett fantastiskt start på sommarlovet. Vissa av er kanske har sommarlov nu och andra snart, det beror på vilken kommun man bor i.

Idag har jag haft en bra dag, hoppas att ni har haft det också.

Många av er kanske inte har haft det bra, för att man kanske sitter hemma med fysiskt och psykisk ohälsa. Man kanske har ångest över många saker, panikattacker eller nån form av ohälsa.

Jag vet inte riktigt om ni förstår mig, jag försöker nå ut till personer som har det svårt. En sak kan jag säga, alla ni som sitter hemma och har ångest eller nåt annat över att ni inte duger. Vet hur det känns att se sig själv i spegeln varje dag. Att man kanske ser man är överviktig, smal och mm. Alla har olika former, va nöjd med det.

En sak vill jag säga till just dig som tycker att du inte är perfekt, vet du vad. Du är fin som du är, dina föräldrar och kompisar säger nog också att du är fin. Ta dom komplimangerna du får. Alla är olika på våra egna sätt, men ingen ska säga eller kommentera hur du ser ut. Du ska stå framför spegeln varje morgon och säga till dig själv, Fan vad jag är bra! Eller sätta upp lappar vid spegeln eller dörren där det står hur perfekt du är just i dina ögon.

Det spelar ingen roll hur du ser ut, men jag ska tala om för dig.Man kan inge göra mycket åt sin kropp, man kan se det på sin släkt eller de gener man får. Men kom ihåg man kan alltid tänka på att äta grönt och gå utifrån tallriksmodellen.

När jag gick i 6:an så vågade jag inte gå med shorts, klänning eller nånting, bara jeans och tröjor. För jag var rädd att få kommentarer. Jag vågade inte visa vem jag var, att jag kunde va mig själv. Tills jag börja se mig i spegeln och mina föräldrar som alltid sa, du är vacker!

Det gjorde att jag fick modet till att stå för mig själv, visa mig i bikini, shorts och ignorera folk som sa att jag var för kort eller för smal. En sak är att vi måste hjälpas åt att säga en komplimang till varandra till exempel om du ser nån som som går i korridoren som du känner eller på stan, gå inte bara förbi. Säg att personen är fin eller ett hej. För att säga nåt till nån annan gör att personen får en bra dag.

Sluta kolla på nyheterna om hur kroppar ska se ut i dagens samhälle, tryck inte ner er själv. Försök se positivt att du duger som du är, för ingen kan se hur fin och speciell du är.

Tack för att du läste, har en bra dag :)

Likes

Comments

Hej och välkommen till min blogg. Jag vet inte riktigt hur jag ska börja.

Här tänkte jag berätta hur mina dagar ser ut lite här och där. samt hur det är i skolan och det.

Vet att det är många som har svårt i skolan, att det inte bara är jag.

Jag ska nämligen börja i år 2 på gymnasiet vård och omsorgsprogrammet. Älskar det programmet, för jag vill hjälpa andra som har svårt och inte bara svårt vardagligen, utan hela tiden. Som får kämpa med sin sjukdom som man är medfödd med eller sin psykisk och fysisk ohälsa.

Jag kan säga er att det är tufft, när man inte alltid mår bra, man får ständigt möta konsekvenser och negativitet i sitt liv. Det har jag varit med om. Vet inte om några av er kan relatera till det eller förstå hur jag tänker. Men om jag ska var ärlig, så lever vi i en sjuk värld, ett sjukt samhälle. Ibland undrar jag vart vi tar vägen, för det är mycket med hit och ditt att man ska ha speciella kläder, ha ett stort fint hus. Eller att man inte ska ha nåt fel och att man alltid ska vara en person som andra önskar att man var, men vet ni va. Lyssna inte på såna personer, bara skit i dom.

Det här med att man ska va som alla andra för att passa in, det är bara bullshit. Kan inte liksom alla ta hand om varandra. Acceptera varandra för den man är eller vad är problemet. Ingen kan säga till just dig vad du ska göra eller att du ska ändra på dig bara för att nån annan vill.

Vi alla är lika, men väldigt olika på våra egna sätt. men vi är människor. Om vi tar hand om varandra så kan vi bli starka tillsammans.

Se till att föräldrar inte skämmer bort sina barn och ungdomar som mobbar ett barn i skolan som inte får som den vill. bara för att den som får dyra saker än den andra får. Det leder till att många blir mobbade i skolan, för att dom visar att dom inte får senaste grejen.

Ibland så lever vi i ett sjukt samhälle, där man måste anpassa sig hela tiden till miljön.

jag kan säga en sak. Jag är en av dom ungdomarna som har levt och ståt ut med negativitet i livet. När personer inte tar en på allvar, att man lever med en sjukdom och en hörselnedsättning. Känner på mig att det inte bara är jag som känner så här. Man börjar tröttna, man känner liksom att det är inte nödvändigt att försöka när man har gjort det ett antal gånger. När man har en funktionsnedsättning så har jag sett att det är väldigt många som är avundsjuka, för att man får den hjälp man behöver med inte dom som inte har en funktionsnedsättning.

Att leva med funktionsnedsättning är jobbigt, t.ex. jag som har hörselnedsättning och samtidigt har språkstörning får hjälp med prov till exempel mer tid än dom andra som inte har som jag. Eller en klass som måste sitta på ett speciellt sätt, för att anpassa sig efter mig. eller nån som har en rullstol, som får åka hiss när dom andra som inte har en måste gå i trapporna. Det är svårt, men man behöver inte hata personen. Man har inte bestämt själv att leva med en funktionsnedsättning.

Allt detta kommer från mitt hjärta om hur jag känner och jag vet inte om du kan relatera till det också. Eller håller med att vi lever i en konstig värld. Där man alltid blir hatad pågrund av nåt man inte har gjort eller gjort. En sak så hoppas jag att alla tänker efter och kanske bjuda in personer som har det svårt. Att man inte sitter och kollar snett på en eller kollar konstigt och skrattar åt nån. Kan vi bara sluta trycka ner andra.

Tack för att just du har läst min text, att du lyckades läsa till slutet. Hoppas du tyckte om den, kommentera gärna vad du tyckte. Tack för mig. :)


Likes

Comments