Hej läsare!😄

Chefen för Europas centralbank heter ​Mario Draghi, han meddelade i början av detta år att ECB kommer att köpa statsobligationer av euroländer för 60 miljarder euro i månaden med start i mars. Syftet med detta är att få upp inflationen i landet så att den når EU-målet på strax under 2 procent.

// Alice✨

http://www.europaportalen.se/2015/01/biljonregn-over-europa

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​Hej Eurobloggens läsare!😄​

Gott nytt år önskar vi!🎉​

Euron firar in det nya året med att välkomna ännu ett land nämligen Litauen, Litauen använde sig tidigare av valutan litas men bytte den 1 januari i år till Euro. Litauen hoppas att Euron kommer att öka exporten och minska växelriskerna. Den nya valutan skapar genom en ökad export många nya arbetsplatser och det garanterar en finansiell och ekonomisk tillväxt i landet​. 💰​

// Alice

http://www.svt.se/nyheter/ekonomi/nu-byter-litauen-litas-mot-euro​ 

Likes

Comments

​Hejsan!

här kommer en snabb uppdatering om hur läget är i Grekland.

Vissa har sagt att den Grekiska ekonomin har stabiliserats, men det sägs vara en "självsvåldig förvrängning"  av fakta. Idag är inflationstakten i landen -1,8%  och under det tredje kvartalet var det en BNP ökning på 0,7%. Enligt Alexis Tsipras gör vi en försköning av statistiken för att det ska se bättre ut än vad det egentligen är. Sanningen är att den grekiska skulden aldrig kommer kunna betalas tillbaka så länge deras ekonomi står inför en konstant finanspolitisk nedskärning. ​

Ha en fortsatt bra tisdag!

/Mia

http://www.di.se/artiklar/2015/1/13/grekisk-opposi...

Likes

Comments

Hej!

Nu är vi tillbaka efter jullovet och tänkte uppdatera er lite om hur Euron ligger till.

Orderingången (beställningar till företag) till tillverksindustrin i Tyskland sjönk med 2,4% i november, om man jämför med oktober. ​Detta betyder att företagen i värsta fall måste dra ner på sina anställda då beställningarna från kunderna har minskat. Enligt Bloomberg hade man väntat att orderingången skulle ha sjunkit med 0,8%. Beställningarna på exportvaror sjönk med 0,7 % om man jämför med oktober. Trotts detta så tror Ekonomidepartimentet att orderingången kommer att stiga under de fjärde kvartalet. Tyskland har förbättrat sitt sortiment vilket förhoppningsvis kan rädda dem.

ha en bra dag!

/ Mia


http://www.di.se/artiklar/2015/1/8/tysk-orderingan...

Likes

Comments

​Hej!

Tänkte uppdatera lite om hur Euron ligger till för tillfället. Konsumentpriset var i Tyskland under november oförändrad om man jämför med oktober​. inflationen mättes till 0,6%. Denna fakta kommer ifrån federala statistikkontoret enligt Bloomberg. Däremot sjönk de Franska konsumentpriserna med o,2%  november om man jämför med i oktober. Förra året i november steg det istället med 0,3%. Denna statistik kommer från Insee.

ha en bra dag!

/Mia


 https://www.avanza.se/placera/redaktionellt/2014/1...

Likes

Comments

​Hej!

Den stora banken i Wien har blivit hårt drabbat av valutasmällen i Ryssland. Bakslaget beror även på att Ukraina och Ungern har det svårt som visar sig har gjort en förslust för tredje kvartalet. Förlusten är på 119 miljoner euro. Ungern har gjort avsättningar på 205 miljoner euro som ska täcka kostnaderna för kompensationskrav från regeringen i Budapest. Aktierna i Wien har med sin exponering mot Östeuropa och Ryssland  rasat med 37% sedan årets sedan årsskiftet.

ha en bra dag!

/Mia


http://www.di.se/artiklar/2014/11/20/valutasmall-sanker-osterrikisk-bank/

Likes

Comments

Hej!😄

Idag ligger Euron på 9,75 enligt Forex bank. 

De väntade inköpen för företag i Euro-området och Kina väntas sjunka, alltså kommer inköpschefindexet att sjunka. Den kommer bli lägre än den varit på 16 månader då indexet sjönk från 52,1 till 51,4. 

Ha en fortsatt trevlig dag!💓

// Alice

http://www.di.se/artiklar/2014/11/20/farten-sjunker-i-europa/ 

Likes

Comments

​Hejsan!

De europeiska aktierna sjönk idag för andra dagen. Herbert Perus säger att markanden just nu koncentrerar sig på företagens nyheter. Aktier och stadsobligationer fortsätter med goda siffror för de företag som det går bra för. Däremot underpresterar de företag som det inte går lika bra för. Är du mer intresserad av denna nyhet? gå in och titta på länken!

http://www.bloomberg.com/news/2014-11-13/europe-stock-index-futures-rise-signaling-equities-rally.html

/Mia


tänkte avsluta detta inlägg med att länka en hemsida där ni kan se ett valuta diagram och en översikt över de senaste kurserna för Euron och kronan.

 http://www.valuta.se/currency/showgraph.aspx?valut...=google|utmccn=(organic)|utmcmd=organic|utmctr=(not%20provided)&__utmv=-&__utmk=221264220​

Likes

Comments

Hejsan!

nu kommer en liten uppdatering om hur euron ligger till.

Även idag kommer nyheten handla om ett land som har stort inflytande i Euron. Som ni kanske har listat ut så är det Tyskland vi talar om.

Deutsche Skatbank blir den första banken i EU som introducerar negativa räntor för privat personer.  Under några år har räntorna varit rekordlåga vilket har tyngt privatpersonernas lån. Nu har läget förvärrats i Tyskland. Banken har därför infört en negativ ränta på -0,25% för vissa av kunderna. De som blir drabbade är de kunderna som har insättningar på mer än 500 000 euro. Orsaken är ECB, som i juni sänkte en av sina tre styrräntor till negativ och har centralbanken har därefter sänkt dem ytterligare för att försöka förhindra deflation. Den tyska banken kan inte längre täcka kostnaderna. De negativa räntorna beror på ECBs styrräntor och räntorna på interbankmarknaderna.

Med detta kan vi konstatera att kunderna tjänar på att behålla pengarna själva istället för att sätta in dem på banken.

Ha en bra dag!

/Mia

http://www.di.se/artiklar/2014/11/5/tysk-bank-infor-negativ-ranta-pa-sparkonton/

Likes

Comments

Hej läsare!😄

Euron ligger idag på 9,74 mot den svenska kronan och den svenska kronan handlar 4 ören starkare mot euron. Inflationen just nu är låg och därför måste räntan fortsätta att vara låg länge. Man beräknar att räntan inte kommer att gå upp förrens mitten av år 2016.

// Alice✨

www.di.se/artiklar/2014/11/5/rantorvalutor-usa-ran...

Likes

Comments