Logg 3

Huvudpersonen i ”Ett regn av bomber” som jag nämnt i tidigare inlägg heter Hans. Han är en vanlig fjortonårig pojke under andra världskriget. Han bor i Köln, i Tyskland med sin familj, Hans bror blir hängd och hans pappa är försvunnen. Så länge jag kommit i boken än så länge så är det bara Hans, hans mamma och hans två yngre systrar kvar.

Skolan som Hans går i har väldigt stränga regler, vilket leder till att det finns hårda bestraffningar som oftast drabbar barnen och ibland även föräldrarna.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Logg 2: Början

​"Ett regn av bomber" börjar med att Hans blir väckt av sin sextonåriga storebror som han anar är med i en förbjuden grupp som kallar sig för Edelweiss-piraterna. Edelweiss-piraterna var en antinazist grupp som hatade Adolf Hitler. 

Gestapo som var nazisternas hemliga polis, fick reda på att Hans bror var med i den förbjudna gruppen. Det var de andra gruppmedlemmarnasom hade tvingas berätta vilka som var med.

Gestapo stormade in hos Hans och hans familj, de grep Hans bror och hängde honom några veckor senare tillsammans med ett dussin andra.

 

Likes

Comments

Logg 1

Boken jag ska läsa heter "Ett regn av bomber" och är skriven av Torsten Bengtsson. Den handlar om Hans som bor i den tyska staden Köln. Hans tvingas att bli soldat i Hitlers armé.

Boken utspelas i slutet av andra världskriget.

Jag har inte hört något om författaren eller boken förut, så det ska bli mycket intressant.

Likes

Comments