​Det är mars. Jag hade planer på att åka in till centrala London idag men tyvärr har jag gått och blivit sjuk. Med dunderförkylning och halsont så slappar jag mest framför datorn och läser bok. Vill bli frisk nu så att jag kan hitta på massor av roliga saker till helgen :) 

<3

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

​Idag regnar det riktigt ordentligt i London. Det blir en innedag för mig men till gymmet går jag nog ändå till. Jag har hunnit lämna barnen på skolorna. Sen var jag och handlade lite på Tesco, bland annat en glutenfri Müsli som var söt och god. Jag satte mig sen framför datorn, åt frukost, kollade 90210 och sen bokade jag även biljetter till Harry Potter Tour på Warner Bros. Det ska bli såå kul och jag längtar verkligen. Jag är ingen Harry Potter-nörd men jag älskar filmerna. Så på lördag ska jag dit med tre andra tjejer! Lovely!

<3

Likes

Comments

Träning har blivit min standardaktivitet på vardagarna. Det är skönt att komma ut och göra något. För att gå en hel dag i huset fungerar inte för min del. Jag går till ett gym väldigt när mig, 5 minuters avstånd om ens det. Det är ett jättebra gym med många olika vikt-och cardiomaskiner och det är stora ytor som man kan röra sig på. Dessutom har de träningspass som jag har gått på, exempelvis zumba, core workout och power bar. Sedan jag började träna här har jag börjat med att köra ett workout på cross trainern ca. 30 minuter och sen har jag tränat antigen armar, ben eller mage.

För mig funkar det inte att bara äta nyttigt och undvika godis, chips och glass. Därför tycker jag det är så bra och skönt att träna för då känner jag att jag kan äta lite sånt som egentligen inte är så bra, det väger upp liksom.

Jag har aldrig varit någon som har brytt mig om vikt, kalorier och äta nyttigt. Men med tiden har allt sådant blivit något som jag börjat tänka på mer och mer ofrivilligt. Jag har aldrig haft någon uppfattning över hur mycket kalorier olika saker innehåller. Men jag kommer ihåg att det började när någon berättade för mig hur mycket kalorier en banan innehöll. Jag tyckte det verkade så mycket, så varje gång jag tog en banan tänkte jag efter en extra gång, vill jag äta den? Sedan dess har jag kollat mer och mer på förpackningarna vad saker och ting innehåller. Detta är inte bra och det gör en bara stressad utan att man behöver vara det. Jag önskar att jag inte visste hur mycket kalorier det var i något. För då hade man bara ätit och levt precis som man vill.

Men trots att jag vet hur mycket kalorier en Ben och Jerry innehåller eller en chipspåse, så äter jag det. För det är viktigt att man äter det man tycker är gott och lever ett liv som man vill. Självklart kan man inte äta godis och chips hela tiden, men då och då i rimlig mängd.

Sötsaker gör mig glad. Extra mycket nu när jag är i London för då finns det så mycket som jag inte har provat innan.

Idag åt jag en ny indisk rätt här i huset, rispannkaka med lite annat, riktigt gott!

#hälsa #träning

<3

Likes

Comments

I lördags testade jag på nattlivet i London. Det var en hel del skillnader jämfört med Sverige, om du frågar mig. Sex tjejer gick uppklätt först till en pub i närheten av klubben som vi hade bestämt innan att vi skulle testa. Puben kändes väldigt engelsk; mörkt och ganska litet med mycket folk.

För att komma in på den populära klubben så hade vi en promoter med oss så att vi kunde komma in överhuvudtaget. Trots det tog det en himla lång tid, de studerade en från topp till tå. Har hon klackar-ja, vad har hon på sig?, hur är hon sminkad? hur ser hennes hår ut?- De var väldigt strikta med klädseln; ju snyggare man var desto lättare var det att komma in. Vi såg hur många tjejer som helst endast klädda i en liten liten dress med skyhöga skor i 0 gradig temperatur för att kunna komma in snabbare... Frågar du mig är detta helt sjukt.

Väl inne var det kul och trevligt. Jag tyckte dock inte musiken var den bästa. Gratis dricka och det tackar man aldrig nej till.

Resan hem tog drygt 1.5 timme med buss. På söndagsmorgonen var man därför väldigt trött och igår tog jag bara det lugnt och gjorde ingenting. På morgonen efter fick vi reda på att rapparen Drake hade varit på samma klubb samma kväll- hur coolt är inte det?

<3

Likes

Comments

Sitter på ett kafé. Läser en bok, dricker chailatte och äter choklad.
Detta är något som jag verkligen har lärt mig att uppskatta här i London. För när jag bodde i Sverige hände det aldrig att jag satt själv på ett kafé eller restaurang. Men det är väldigt mysigt faktiskt. Speciellt på favvisstället Caffé Nero!
Har testat en ny engelsk chokladbar också; riktigt god!

<3

Likes

Comments

Igår spenderade jag kvällen hemma med familjen. Efter en hel dag med barnen så känner jag mig alltid så trött. Men kvällen kändes ändå väldigt givande och viktig.

Det blev en hel del lek med barnen, framförallt mycket bygg med lera. Senare blev det vin och mat med familjen och en hel del givande samtalsämnen. Bland annat hur jag tycker det är hemma hos de och så. Mycket av det vi pratade om gjorde att jag trivs bättre och att det faktiskt känns rätt bra att vara här.
Framsteg!
Vi kan tacka vinet för de intressanta samtalsämnena.

<3

Likes

Comments

Jag försöker alltid vara positiv. Något som jag också har försökt vara under denna tiden jag har varit här. Jag har spelat upp alla positiva saker med detta äventyret i mitt huvud sedan jag lämnade Sverige.

Ibland svämmar dock bägaren över och tar bort allt positivt och byter ut det mot negativt.

Men,

varför behöver något negativt alltid vara dåligt? Att tycka allt är sämst, fruktansvärt, och misslyckande kan vara bra ibland, det står jag fast vid.

För man måste få låta sig själv tycka illa om något, inte uppskatta allt just i stunden och bara få vara; få känna och tänka precis vad man vill.

<3

#dagenstanke

Likes

Comments

Igår var en bra dag.

Jag vaknade upp och gick ner för att ge frukost till barnen. De klädde på sig och gjorde sig iordning så att jag senare kunde köra de till deras skolor. Oftast är jag ledig mitt på dagen och kan göra vad jag vill fram till ungefär 3 pm då tjejen ska hämtas. Så när jag kom hem åt jag frukost, stack till gymmet(vilket verkligen känns i benen och armarna idag), mötte upp en svensk Au pair för lite shopping och fika på Sutton High Street.

Sen hämtade jag båda barnen. Vi gjorde läxor, bakade pizzabullar och spelade favorit bakspelet på ipaden.

Min pojkväns kompis var och turistade i London så jag mötte upp honom i centrala London för att ta något att äta och dricka. Det var skönt att träffa någon som är svensk och som man känner.

<3

#goodday

#waterloo


Likes

Comments

Vardagen har inte riktigt blivit vardag här än. Det jag menar med det är att jag inte riktigt har kommit på vad jag ska göra om dagarna när barnen är i skolan. Från 9 am till 3 pm är den tid som jag oftast kan göra vad jag vill med. Om dagarna nu har det mest blivit att gå till gymmet, gå ut på stan, ta en kaffe på Costa eller träffa en annan svensk Au pair som bor i närheten.

Jag behöver komma på vad jag kan lägga till i min vardag.

<3

Likes

Comments

​Varför åkte jag? Till London, helt själv? Frågan som har kommit upp varje dag sedan jag åkte den fjärde februari 2016. En fråga som jag inte försöker tänka på men som poppar upp i mina tankar, ständigt. 

Perfekta staden, fantastisk shopping, bästa engelska dialekten, te överallt och superhäftigt alltihop. MEN! Men jag trivs ändå inte helt. Det är en hel del som jag saknar. Exempelvis frukosten och att inte alltid behöva äta sylt på mackan eller äta översockrade flingor, saknaden efter hyvlad prästost på mackan eller få nyttig hemmagjord müsli att hälla på den osockrade yoghurten. 

Jag klarar mig dock utan ost och müsli. Pojkvännen, vännerna, familjen...inte lika lätta att klara sig utan. #dagenstanke

<3

Likes

Comments