Header

Jag har äntligen efter över 2 månader på psyk blivit beviljad boende. Det känns extremt skönt då jag desperat velat komma ut här ifrån i typ en vecka nu. Men idag fick jag det samtalet från kommunen som jag verkligen har längtat efter, ÄNTLIGEN!

Jag säger bara aldrig mer psyk igen. Aldrig mer allvarliga självskador igen. Nu ska jag bli fri och frisk.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Igår var en jobbig dag. Jag hade självskadetankar nästan hela dagen men jag lyckades stå emot med hjälp av en i personalen som gick runt mig i sjukhus korridorerna och kom och tittade till mig. Jag uppskattar verkligen det för de flesta i personalen säger åt mig att bara gå och sätta mig i dagrummet när det blir jobbigt och sen bara lämnar dom mig där så det är lite ovanligt med någon som faktiskt bryr sig och tar sig tid. Och jag förstår att dom har mycket att göra men jag tycker ändå att fokusen ska ligga på patienterna.

Jag har i alla fall fått 20 minuter i timmen som jag får vara utanför sjukhuset istället för 10 minuter. Jag utnyttjar sällan 20 minuter men det är trevligt att veta att det går framåt. just nu sitter jag mest på mitt rum och är inne på datorn för jag orkar inte mycket mer och jag känner att det inte finns mycket annat att göra mer än att titta på tv. Men det gör jag aldrig hemma heller.

Sen är jag orolig att läkaren inte tog mitt förslag om behandlingshem på allvar. Att det liksom gick in i ena örat och ut genom andra eller alternativt att han bara sket i det. För jag tycker inte att det är hållbart att vara hemma medans jag mår såhär dåligt och har såna tvångstankar som jag har.

Likes

Comments

Hade läkarsamtal idag och jag har fått en dag permission nästa vecka. Jag vet helt ärlig för på ett läkarsamtal för typ första gången i mitt liv. Han pratade om att ta en natt permission och jag sa att jag kommer skära av min handled om jag är hemma och har tillgång till mina rakblad. Jag vill inget annat än att komma ut här ifrån men jag är rädd att det blir min död.

Sen sa jag att jag måste ha någonstans att ta vägen när jag blir utskriven för det funkar inte att jag är hemma. Jag föreslog behandlingshem. och han sa att han skulle kolla på det. Han försökte säga att jag har kontakter i öppenvården. Och ja det har jag, jag har en psykolog som inte tänker behandla mig mer för att det inte funkar. Så jag känner att det inte är hållbart att bara skicka hem mig sådär.Likes

Comments

Sitter i dagrummet of försöker avleda ångesten. Har fått Theralen och Temesta. idag har jag vart på promenad med en personal. Mina dagar består mest av att ringa på klockan och fråga efter mediciner eller berätta att jag åter igen har lyckats skada mig. Jag känner mig som en vandrande självskada när jag går runt här täckt i plåster och bandage med helt såriga händer.

Likes

Comments

Mitt självskadebeteende är inte grundat i att jag har ångest så jag skadar mig. Mitt självskadebeteende är mer som ett tvång, som en känsla jag får som snurrar runt i huvudet och blir starkare och starkare tills jag till slut inte orkar mer.

Det är också anledningen till att jag är inlagd för 3dje gången.

Det började när jag var 14 då jag stal en ögonbrynskniv och skadade mig med. Det gjorde ont och var väldigt otrevligt tyckte jag, det tycker jag fortfarande. men ändå så har jag fortsatt i 5 år medans det har eskalerat till det det är nu. Nu kretsar mitt liv runt när jag kan skada mig nästa gång.

Jag vill också passa på att säga att självskada inte bara är att skära sig det yttrar sig olika hos alla och alla behöver hjälp.Likes

Comments

Denna dagen har varit en jobbig dag än så länge. Slutade med att jag inte får köpa burkdrickor och att en sköterska filade ner naglarna på mig.

Sen så skulle jag gå ut så knackade jag på expeditionen och dom säger att jag har ett läkarsamtal exakt just nu. Vilket var lite jobbigt för mig med Asperger att inte få veta det.

Läkaren satte in Temesta 3 ggr om dagen stående istället för 2 vid behov. Det känns som min medicin lista bara växer och växer.

Jag tar nu om dagen:(om någon är intresserad)
6 Troxal

4 Abilify

3 Temesta

3 Nozinan

2 Duloxetin

1 Imovane

Likes

Comments

Jag har vart inlagd i två veckor nu. Dom två veckorna har känts som ett halv år för mig även om jag har varit inlagd längre innan. Jag hoppas innerligt att jag mår bättre när jag kommer ut. Jag är dock rätt för vad som ska ske när jag blir utskriven. Psykologen säger att behandlingen inte funkar och läkaren säger mer och starkare mediciner.

Nu när jag inte kan skada mig så som mina tvångstankar vill så får jag göra små saker hela tiden eller ta Temesta och ibland även få min sömn medicin tidigare så jag kan sova bort ångesten.

.Jag har nog aldrig haft så många plåster på kroppen som jag har nu.

Självksadetankarna ligger och bara pyr under ytan.

Likes

Comments