Vuxenlivet är inte en dans på rosor

Hej fina du!

Idag är det strålande sol ute och närmare 30 grader här redan och klockan är bara 11.08 än så länge. Så himla skönt så blir att tillbringa dagen ute så mycket som möjligt.

Förlåt för lite uppdatering här hade önskat att jag kunnat uppdatera bloggen mer, men det har varit strul med Nouw som jag har min blogg hos. Samtidigt som vårt internet sluta funka häromdagen. Så nu bloggar jag ifrån min mobil vilket jag verkligen inte gillar. Eftersom det blir jobbigt att skriva långa blogginlägg med telefonen. Dessutom som det inte vore nog, så har det krånglat med att lägga upp bilder i inläggen. Vilket också är tråkigt. Så därav har jag helt enkelt inte kunnat uppdatera min blogg. Hoppas du har överseende med detta!

Så vad har hänt sen sist? Jag har besökt min sommarjobbs plats och sätt hur verksamheten ser ut där. Besöket gick bra och de lugnade mina nerver lite även om jag fortfarande är lite pirrig och nervös inför första dagen. Det känns väldigt stort att jobba, ett ganska stort kliv in i vuxenvärlden. Jag fick reda på vilka tider jag ska jobba och så satt vi och pratade lite. Jag börjar vecka 28 på tisdagen för på måndag har vi introduktion mellan 13.00 och 16.00 tror jag det var! Jag är väldigt nyfiken på vad vi kommer att få för information då! Jag tror att det är en allmän introduktion för alla sommarjobbare.

Har du sommarjobbat någon gång isåfall vad var det för jobb? Berätta gärna!

En till sak som har hänt i veckan var att jag var på möte i fredags angående min ledsagning. Jag har alltså sökt ledsagning för att få någon att hitta på saker med t.ex gå på bio, gå ut och äta eller följa med mig att bada nu på sommaren t.ex. speciellt när jag är hemma på sommarlov för att jag inte ska bli så uttråkad och få komma ut. Men även i Göteborg då elevhemmet inte ät garanterade att kunna tillgodo så min fritid på bästa sätt! Det är dom inte skyldiga till heller för att det deras jobb är att tillgodo se mina behov hemma.

Nu är det så är att det är krångel med byråkrati. För vi hade visst skickat in papperna till fel ställe. För dom som har hand om fall för dom som är över 18.

Men nu är dom på rätt ställe. Dock så jobbar dom inte med ledsagning som huvudområde men dom skulle ta hjälp av de som är kunniga för att göra en bra utredning. Så dom ska alltså starta en utredning för mig om jag är berättigad ledsagning eller inte. Så jag kan fortfarande få avslag. De tog i mot min önskan och var jättegulliga och tillmötesgående och ursäkta sig för allt krångel.

Att man alltid ska behöva strida, skicka papper hit och dit och hålla på att ringa runt hela Sverige för att få tag i den man vill prata med.
Jag längtar inte tills den dagen då jag ska ta över all denna kontakt pua säger jag bara!!
Men nu hoppas jag det kommer någon vart, jag tror hon sa att det minns skulle ta 4 månader för att få ett beslut så nu är det bara att vänta!

Jag önskar dig en bra dag!
Kram


Gillar