Vinterresa till Trysil

Hej fina du!

I mars ska jag på vinterresa till Trysil i Norge med klassen. Det är en resa som man alltid gör i årskurs 2 på riksgymnasiet. Det är gratis och skolan söker pengar igenom olika fonder, för att resan ska gå och genomföra. Med på resan följer personal ifrån skolan, elevhemmet och habiliteringen. Vi åker dit med buss som är anpassad med ramp för att permobiler och rullstolar ska kunna följa med lätt. Vi kommer att bo på hotell och resan görs ifrån söndag till torsdag. På hotellet finns det tillgång till bubbelbad och vi kommer att då äta buffé alla dagar. På måndag, tisdag och onsdag kommer vi att vara ute i backen. Vissa kommer att åka skidor och andra kommer att åka sitski. Beroende på sina förutsättningar. Jag kommer att åka sitski. Det är som en sits med skidor under, så det är som att åka skidor fast man sitter ner. Man kommer att ha en egen skidlärare, som kör sitskin och så kommer någon personal åka med bredvid. Skolan anpassar allt efter mig som individ. Så man kan alltid åka med vilket jag tycker är bra. Skulle det vara så att man inte orkar åka i backen hela dagen så finns möjligheten att vila på hotellet. Skolan fixar så att alla hjälpmedel man behöver kommer med på resan, maten anpassas efter behov, man kan låna kläder på skolan om man inte har det hemma. Har du en special säng och behöver det så fixar skolan det o.s.v. De anpassar också så att om det är mer tjejer som åker med, då kommer det med mer kvinnlig personal och tvärtom. Har du personliga assistenter får dom också följa med, så allt anpassat vilket är helt galet bra!

Jag tror dom sa att resan kostar mer än 280 000 men då var inte personalen inräknad. Är så tacksam över att jag får chansen till en sån här resa. Jag har längtat ända sen jag hörde talas om denna resa till Trysil och nu är det inte så långt kvar. 

Vi fick information om resan i går och då var treorna med som åkte förra året. De berättade hur kul det var och att det var den bästa resan dom gjort. Jag har bara hört gott om den resan. Vissa elever som gått ut, åker dit privat för att dom tyckte det var så roligt.

Jag har åkt skicart förut. Det är ungefär som en sitski fast större. Det var så underbart roligt, så att få åka till Trysil är jag jättetacksam för. En sån resa kanske man bara kommer att göra en gång i livet.

Länkar till ett Youtube klipp där man kan se, hur det har sätt ut och hur det kommer se ut för mig i Trysil. https://www.youtube.com/watch?v=0rKoax5ukpc

Har du varit i Trysil någon gång?

Kram Wilma


En bild ifrån när jag åkte Skicart i 7:an. Så liten jag var herregud.😮

Gillar