Veckan som varit

Hej fina du!

Jag hoppas du har haft en jättefin midsommarafton, helg och vecka. Själv har jag spenderat hela veckan i Hällefors med delar av familjen. Jag åkte förra fredagen, först taxi till Lund sen med hjälp av ledsagning tog jag ett tåg till Mjölby för att sedan byta tåg till Örebro. I Örebro tog jag taxi till Hällefors. Så smidigt att man kan boka ledsagning som hjälper mig på och av när jag ska åka tåg. Även följer med mig till nästa tåg vid byte. Själva tågresan klarar jag på egen hand. Förutom vissa praktiska saker som att ta upp saker ur väskan, som jag behöver använda under resans gång. Då brukar jag be den eller dom som sitter bredvid om hjälp. Denna gång hade jag dock otur både på dit och hemresan, att dom som satt bredvid mig pratade engelska. Jag är inte bra att kommunicera på engelska överhuvudtaget, men dom hjälpte mig ändå när dom såg vad jag behövde hjälp med. Så det var bra även om resan hade underlättat för mig om dom kunde svenska.

Under veckan har det blivit mycket frisk luft ifrån förmiddag till kväll vilket är tacksamt för kroppen. Jag har åkt båt vid stugan, sorterat skruv och solat mycket. Vädret har inte varit det bästa, det har varit ganska blåsigt och kallt vid stugan. Så när solen väl har tittat fram så har man velat tagit vara på den!

I veckan fick vi besök ifrån USA. Det var mammas faster som emigrerade ditt en gång i tiden. Så det var hennes barnbarn med familj som var på besök här i Sverige. Yvonne min moster hade bestämt att hon skulle göra mat åt dom när dom kom på besök. Vi var väldigt nervösa inför deras besök, särskilt jag med tanke på språket. Ingen av hos är bra på engelska men det gick bra!

Dom var så trevliga hela familjen och väldigt förstående, vad det gäller engelskan. Han kunde förstå lite svenska så det blev lite svengelska. Jag önska att jag kunde prata mer än vad jag kan, men det är inte lätt när det är svårt.

Midsommarafton firande jag med familjen. Min kusin med familj kom över helgen. Dagen till ära hade jag lite blommor i håret. Det borde jag ha oftare, inte så mycket begärt men otroligt snyggt. Har faktiskt aldrig haft en riktig midsommar krans tror eller ej. Tänker varje år "nästa år" måste jag ha det men, så blir det inte av. Såg så fina midsommar bilder på Instagram så man kan ju inte annat än att bli sugen att ha en egen krans. Brukar du använda en blomsterkrans på midsommar?

Vi åt gubbröra, lax, romsås och potatis på midsommar. Jag hade inte ätit gubbröra innan det var med potatis och sill i bland annat. Första gången på väldigt länge som jag åt sill. Kanske första gången jag testade det för har inget minne av att jag ätit det. Jag tyckte det gick ner men det är ingenting jag skulle äta om jag fick välja. Är du duktig på att smaka på nya saker? Jag har blivit utmanad att smaka på nya saker av min kusin.

I skruvande stund är jag jättetrött. Har rest hela dagen med både tåg och taxi. Så ska äta mat och gå och lägga mig, för imorgon ska jag upp tidigt för att besöka min sommarjobbsplats.

Kan tyvärr inte lägga till bilder min telefon är helt mupp! 🙃

Kram Wilma

Gillar