Veckan som varit

Hej fina du!

Äntligen är det fredag, den här veckan har det hänt massor. I söndags var jag på pinchos med elevhemmet. Det var jag som hade styrt upp hela grejen. Jag älskar Pinchos och deras koncept, mina favoriter är sötpotatis pommes, hamburgaren, kycklingspetten, Crispy Chicken och fish and chips. Sen brukar jag alltid ta en efterrätt till också. För dig som inte vet vad Pinchos är, så är det en tapas restaurang alltså man får smårätter och det kostar runt 50 kr för varje rätt. Man räknar ungefär med 5 rätter per person, beroende på hur mycket man äter. Beställa gör man i deras app, både mat och dryck. Vilket är sjukt smidigt. Betala gör man också i appen, så allt gör man där. Men man kan också be om att få betala med kortläsare direkt vid bordet.

Har du varit där och vad tycker du om det? Har du också några favoriter? Vilka isåfall?

Dessutom fick jag gratis efterrätt & kaffe eftersom jag har studentrabatt. Så passa på om du har det och gå dit. Man får erbjudandet om man använder sig av appen "Mecenat" så grymt bra! Alla som går i gymnasiet har tillgång till appen först och främst. Sen vet jag att man kan ha det om man studerar på universitet eller högskolan. Men då vet jag inte hur man aktiverar sig, för när jag aktiverade mig så fanns det bara gymnasiet och välja på.


I måndags

Var jag på teater med skolan. Teatern hette "I en särskilt utsatt situation." Den handlade om en tjej som hade blivit våldtagen vars berättelse utspelade sig i denna teater. Teatern var tung, jobbig och bra. Den tog upp många olika person perspektiv, vilket var intressant så man kunde reflektera kring saken. Skådespelarna var väldigt duktiga att illustrera detta problem i form av en teater.

Jag tycker det är viktigt att man tar upp detta ämne och pratar om det, även om det är tungt och jobbigt. Jag satt och rös hela teatern, för att det blev så känslosamt. Speciellt när de kom till slutet och de kulle berätta om domen. Då blev jag arg inombords, han fick ett straff på två år sen släpptes han ganska snabbt där efter.

En dom är en dom och den ska man inte ändra på. Bara för att personen i fråga vill ut. Nej usch då blev jag arg!

Tisdags och Onsdag

I tisdags gjorde jag inte så mycket förutom att jag var till läkaren för att han skulle skriva ett intyg till mig. För att jag ska kunna få en ny permobil. Han fråga mig om jag hade bra reaktionsförmåga. Så jag inte kör på saker och ting! Sen fråga han mig om jag missbrukar något, då såg jag framför mig hur jag har varit ute på krogen och druckit, för att sedan köra hem igen. Det kan inte vara lätt, nej men skämt och sido man får inte köra permobil påverkad. Då får man väl ta en taxi som alla andra!

I onsdags var jag och bowlade. Det var ganska många ifrån skolan och elevhemmet där, så det var kul. Det var på Backa bowling men det var inte så anpassat med ramper och det fanns bara två ställningar som man ska lägga kloten på. Du vet säkert vad jag menar, vet inte vad dom heter bara.

Det som var lite komiskt var att de hade själva hade gått ut med att har man en funktionsnedsättning,så får man prova på att bowla gratis.

Det var därför vi var där. Det går om man är ett litet mindre sällskap, vi var ju väldigt många. Med många permobiler och ramperna var ett hemma bygge, så de var inte så säkra och smala. Men det var kul och det är huvudsaken.


Torsdag

Då var jag på kampsport med idrotten på Kviberg. I bland gör vi kvälls aktiviteter med idrotten, då får vi ledigt på våran "vanliga" lektionstid i veckan.

Vi fick prova på karate, det var spännande att lära sig slag, självförsvar och att brotta ner varandra.

Jag och Alice försökte brotta ner varandra. Det gick sådär. Det sluta med att vi låg och garvade på mattan. Det hade jag kunnat räkna ut innan, det måste ha sätt väldigt roligt ut. En assistent kom fram till hos och hon började skratta så tårarna sprutade. Det var superkul.

Våra idrottslärare ska försöka få dom att besöka hos på idrotten, så vi kan fortsätta med detta. Jag hoppas verkligen på det för det var skoj som sagt.

Nu i helgen ska jag på bio, sen har jag inget mer planerat.

Vad ska du göra i helgen?

Kram Wilma


Gillar

Kommentarer

Sandrasjoberg
Sandrasjoberg,
Där har jag varit en gång och det blir nog fler 😊😊
nouw.com/sandrasjoberg
Gustav
,
Vad blir det för film?
Ettlivirullstol
Ettlivirullstol,
Maleficent 2 Gustav
nouw.com/ettlivirullstol