Vecka 26- Jag har haft dödsångest

Hej fina du!

Nu har vecka 26 gått och det är dags att fylla i boken igen. Så tacksam för denna bok alltså. Min kusin hon vet vad jag behöver hihi. Tänkte dela med mig av vad jag skrivit i min bok, så hoppas du vill läsa det.

Mående: Bra, jag mår mycket bättre än förra veckan. Mycket tack vare denna veckas underbara väder och allt som hör till. Båtåkning, bad, melon ätning, sol, glass och smoothie m.m. ☀️😍

Tre saker jag varit extra tacksam för:
1.
Hygienstolen som min moster fixat, så jag kan göra mina behov på egen hand både i stugan och i lägenheten där hon bor.

I stugan har vi dass så då kanske du kan räkna ut själv att det är svårt för mig att klara mig själv med den biten där och min moster har en 1:a, så badrummet är alldeles för litet för mig. Däremot klarar jag mig själv i Falun , där hon har en lägenhet också.


2. Att jag kan få hjälp med att komma i och ur båten, sjön, upp och ner för trappan till stugan o.s.v så jag kan bada och åka båt och njuta av det fina vädret.

3. Vädret! 😍☀️ Jag kan inte vara tacksammare. Har det någonsin varit så varmt som under denna veckan ?

Viktiga saker jag fått gjort:

1. Ordnat med habiliteringen, har en del saker som måste göras under sommaren. Bland annat ska jag få en till rullstol, ståbord till permobilen, nya ortoser m.m. 2. Badat 3. Åkt båt 4. Druckit mycket vatten 5. Tagit en kall dusch 6. Pratat med Alice.

Något jag gjorde som ligger utanför min bekvämlighetzon: Tagit mig upp och ner för trappan till stugan. Min morbror har gjort ramper för hela trappan och sen har han en vinsge som drar upp rullstolen, så går någon bakom som stöd. Det är läskigt och obehagligt, för jag lutar så och det känns som jag ska välta. Det går dock hur fint som helst! 🙈😉

Bada är också utanför min bekvämlighetszon. Eftersom jag inte gjort det på länge och vatten är något som jag egentligen avskyr men har lärt mig att simma med en nackkudde som jag förövrigt invigdes idag! Alltså den nya som jag ska ha vid stugan. Har en sen tidigare, som jag fick av mina gamla idrottslärare. 😊👍

De viktigaste jag lärt mig: Hur jag själv ska ta mig upp i trappan och sedan i min rullstol hos min moster i 1:an. Sen en tid tillbaka så sitter jag i trappan och lyfter upp mig till nästa trappsteg med händerna. Det blir enklare än att gå. Jobbigt för mig och för de som hjälper mig.

Nytt för veckan är dock att jag nu kommit på en ny teknik, för att ta mig upp och ner. Till och från trappan och till rullstolen.

När jag ska till trappan så tar jag i trappräcket och sätter mig på trappsteget och när jag ska till rullen så går jag upp tre trappsteg till än vad jag måste och sen tar jag i räcket för att komma upp till rullstolen. Jag behöver nu bara lite hjälp med att vrida mig rätt i rullstolen. Tidigare har de som Hjälpt mig behövt lyfta mig i från trapp golvet till rullen men nu klarar jag det suveränt bra själv. Tack kroppen för du låter mig vara självständig trots min CP-skada.

En jobbig sak som hände: Att jag fick döds ångest för att min moster & morbror ska dö någon gång. Det finns alltid där för mig hela tiden och gör allt för jag ska må bra! Vet inte vad jag ska göra utan dom, den tanken slår mig ofta och är oundviklig. Trots att jag försöker leva i nuet. Idag är dom 60 och 63 år gamla. Så man kan ju hoppas att de får vara med många år till. Många i släkten har blivit långt över 90..Så jag hoppas att de har lite av dom generna.

Jag är stolt över att jag: lyckades bada i sjön trots att jag tycker det är obehagligt och obekvämt, innan jag har varit i en stund.

Något någon sa som gjorde mig glad: ”Du är så klok” Ni är många som läser min blogg som skriver så till mig och det gör mig så glad varje gång. ❤️🙏

Det här vill jag lägga mer tid på nästa vecka:

se på en serie som jag fått till mig av en vän.

* umgås med Familjen.

• Lyssna på podd.

Nästa veckas affirmation:

Mina möjligheter är oändliga och jag är stolt över mig själv.

Vad är du stolt över?

Kram Wilma


Gillar