Våga fråga

Hej fina du!

Jag började dagen på bästa sätt med ute idrott, för att gå en promenad. Det doftade ljuvligt, massor av härliga blommor kände man doften av. Älskar när man kan gå ut halv nio på morgonen, himlen är klar blå och det är alldeles lagom varmt ute. Kändes precis sådär man vill att det ska kännas på en skolavslutning. På tal om det, så får jag sommarlov om en månad ganska precis. Hur fort har inte detta läsår gott? Känns som om det var augusti nyss. Minns första dagen i årskurs 9. Då var vi alla, ny som gamla samlade i klassrummet för lite uppstart samling. Som du vet om du läser min blogg ofta, så går jag i en klass med blandade elever ifrån årskurs 7-9.

På matte lektionen var vi också ute för att ha lite utomhuspedagogik. Vi skulle mäta olika saker i grupp för att sedan gå in och omvandla cm till meter. Min grupp mätte t.ex runt ett träd, registrering skylt på en bil och ett staket. Det är väldigt bra att kunna ha matte ute ibland, då blir det inte så tråkigt om man jämför med att sitta med papper, penna och boken hela tiden.

Dessutom har vi studiebesök ifrån Holland i klassen denna vecka, så roligt tycker jag. Är mycket bättre på att förstå, vad dom säger än att prata engelska.

Det måste vara lärorikt och spännande för dom med. Roligt att dom får komma och hälsa på under sin utbildning. De pluggade till socialarbetare tror jag.

När jag kom hem var Jessica så sugen på glass efter att ha jobba extra på fritids och skola. Så vi tog en tur till Coop för att köpa glass. Glass boxen var nästan helt tom. Vilket man kan förstå, när värmen är som den är. Inte bara J och jag som vill ha glass direkt!

Då tog vi Ica på vägen hem, dom hade glass. Två Sandwichar fick det bli. Glassen var slut lika fort som den åkte in i munnen. Så underbart gott!

Jag tog rullstolen fram och tillbaka. Gissa om jag var svettig efteråt, men bra träning så här i värmen.

När vi kom tillbaka här på gården, var grann flickorna här utanför. De frågade mig om jag inte kan gå, den klassiska frågan. Varpå jag svarade inte som ni, men jag kan gå i min gåstol. För jag visste att ena tjejen hade sätt mig gå i den. Sen försökte jag förklara, ni vet väl att man behöver syre för att överleva frågade jag sen. Tjejerna svarade ja, därefter sa jag att när jag föddes fick jag syrebrist. Då blev konsekvenserna att jag inte kan gå för att mina kopplingar ifrån hjärna till ben inte funkar som de ska.

Svarar gärna på barns och ungdomars frågor kring detta ämne om CP-skada och försöker nå ut med kunskap istället för fördomar. Ibland är det dock lite svårt hur man ska bemöta frågor och åldrar. Man kan inte förklara på samma sätt till en treåring som en tioåring. Man får försöka hitta en bra förklaring, men det är långt ifrån engelt. Uppskattar att de frågar annars får man inte reda på något.

Det är samma sak när föräldrar hindrar sina barn att fråga, låt de fråga det värsta svaret dom kan få är Nej det vill jag inte svara på eller något liknande till svar.


Många kramar Wilma 

Lånade bilder ifrån en app 😊

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229