Tur att det gick bra

Hej på dig!

Igår efter lunch åkte jag hem ifrån skolan, till elevhemmet för att mamma skulle komma och hämta mig. Eftersom vi skulle åka till Landskrona. För att jag idag hade ett besök på habiliteringen här. Det var första gången som jag var till habiliteringen i Landskrona. För nu när mamma och jag är skriven här, så är det här som jag har min hem habilitering

Man måste ha en hemhabillitering även fast jag har en habelitering i anslutning till skolan och i Göteborg. Anledningen till detta är, för att Göteborg ansvarar inte för hjälpmedlen. Så behöver man nya hjälpmedel måste man vända sig till habilitering hemma, där man är skriven. Dessutom gör inte skolans habilitering de stora reparationerna om det behövs. De kan hjälpa till och fixa om ett däck går sönder eller om man har dålig luft i rullstolen t.ex.

Idag var jag först på hjälpmedelscentralen i Lund. Där jag provade ut en till manuell rullstol.
Manuell betyder att den inte går på el, det vill säga alltså ingen permobil utan en ”vanlig” rullstol. Ska man prova nya hjälpmedel får man alltid åka till Lund och när man ska fixa nya ortoser och special skor. Eller så kan man välja att göra de i Helsingborg. Jag valde Lund för att då har jag hjälpmedelscentralen där och får åka till lasarettet och fixa nya ortoser eller skor när jag ska göra det.

Den nya rullstolen är svart. Den ska stå på skolan, så att jag kan använda den på idrotten. För att som det är nu, så har jag åkt permobil till skolan ifrån elevhemmet och någon personal därifrån har fått kört den gamla rullstolen till skolan på tisdagar då vi har idrott. Vilket innebär att jag glömde den nästan varje tisdag förra terminen, eftersom varken jag eller personalen kom ihåg att den skulle med. Idrottslärarna vill att jag ska använda manuell rullstol för att vara mer fysiskt aktiv på lektionerna. Vilket vi är överens om såklart!Efter besöket på hjälpmedelscentralen i Lund. Tog vi en sjukresebuss tillbaks till Landskrona. På vägen hem fick jag sitta kvar i rullstolen. Vilket jag helst inte gör! Brukar sitta på sättet för säkerhetensskull. Men nu gick det inte för att det var fullt med passagerare som skulle åka med. När chafören skulle svänga i en rondell välte jag ner mot golvet i bussen. Som tur var så hon som satt brevid mig kunde ta upp mig därifrån och vi kunde senare stanna för att sätta mig till rätta igen. Och allt gick bra som tur var. Men jag kan ge er rådet att flytta över till ett säte när ni åker taxi eller bil ialfall du/ni som har möjlighet.


När vi hade kommit hem var det dags att knalla i väg till hab. För att jag hade tider där på eftermiddagen. Vi gjorde en habiliteringsplan. Det vill säga att man pratar om mina habiliterings behov. Hur skolan, boende, vänner, fritid, hälsa, familj går o.s.v. Dem flesta punkterna har jag redan under kontroll eftersom jag går på Riksgymnasiet men det fanns några punkter som kan bli bättre. Med på det mötet var ansvarig kurator och arbetsterapeut. Dem var jättetrevliga.

Sen fick jag även träffa ansvarig fysioterapeut och vi pratade lite träning, ortoser och allmän hälsa. Bra att jag nu fått ett ansikte på personerna som är ansvariga för just mig! Och bekanta sig med en ny miljö.

Jag hoppas du haft en fin dag.

Kram Wilma
  • Allmänt
  • 478 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229