Träning på schemat

Hej fina du!

Tror jag har berättat vid ett tidigare tillfälle att som elev på riksgymnasiet har man möjlighet till habilitering under skoltid. Det är du som individ som bestämmer vem du vill träffa och vad du vill göra. Vilket jag tycker är superbra. Man kan träffa dom personer som man brukar träffa på sin hem habilitering. Det vill säga fysioterapeut, arbetsterapeut, kurator, psykolog, läkare, logoped och dietist m.m.

Jag träffar fysioterapeut, arbetsterapeut och kurator just nu. Med fysioterapeuten stå tränar jag och så småningom ska jag börja stretcha och träna på att ta mig upp ifrån golvet till rullen, i fall olyckan skulle vara framme någon gång!

I måndags stod jag i tippbrädan som det kallas. Det är en brits som man kan komma upp i stående med. Samtidigt som jag åkte "skidor" med en sån träningsmaskin.


Det var ett nytt och kul sätt att träna på. Innan har jag och min fysioterapeut knuffat en ballong fram och tillbaka mellan oss. Det är bra träning det också men ibland måste man variera sig.

Med arbetsterapeuten brukar jag träna på och laga mat. Det blir allt ifrån spagetti och köttfärssås till broccoli soppa. Det beror på vad jag vill tillaga och vad vi hinner med. Det bästa är att man slipper Bambas mat och får äta sin egen.

Kuratorn och jag jobbar med olika saker. Olika ansökningar hit och dit, sommarjobb, stress, ångest och oros tankar m.m.

Det är en utav dom bästa sakerna med riksgymnasiet, det är att man får habilitering inlagt på schemat.

Är du rullstolsburen och ska börja gymnasiet tveka inte och sök in till oss eller om du vill ha mer informationen, läs då på hemsidan: http://www.riksgymnasietgbg.se/
Gillar

Kommentarer