Tillbaks till verkligheten och allvaret

Hej fina du!

Sommarlovet börjar lida mot sitt slut. För om en vecka börjar jag skolan. Jag har haft ett bra lov och är väldigt tacksam över att jag fått vara med min moster hela lovet, annars hade det blivit tufft. Jag har inte gjort så märkvärdiga saker på mitt sommarlov. Jag har tillbringat tid med familjen. Träffat min 94 åriga morfar och fikat med honom utomhus. Det har känns bra, att det gått och lösa på det sättet. För är det någonting jag ofta tänker på, så är det att han ofta är ensam och sitter inne och tittar på tv. Om inte Sören eller Yvonne är där, vilket dom är väldigt ofta ändå eftersom dom bor i samma kommun som morfar bor i.

Jag har även sovit en massa på mitt lov. För är det något jag älskar och göra så är det att vara vaken sent, sen ligga länge i sängen. Jag har solat, badat, ätit glass och gjort allt annat som hör till. Nytt för denna sommaren är att jag lyssnat väldigt mycket på böcker, bland annat Du äger av Mia Törnblom och en bokserie som heter Rosengädda av Emma Hamberg. Jag är inte klar med serien ännu men jag gillar den. Det där med att lyssna på böcker brukar jag kunna tröttna på rätt så fort, men det har funkat väldigt bra i sommar. Speciellt vid sängdags, då jag oftast får ångest och känner mig nedstämd. Att lyssna hjälper mig att slappna av och fokusera på något annat. Jag hoppas den taktiken följer med mig till storås, där jag bor när jag går i skolan.

I måndags ringde chefen ifrån elevhemmet och ville höra hur sommaren hade varit och så ville hon höra om jag är frisk. För som du säkert förstår får jag inte komma tillbaka om jag är sjuk. Men jag har ju varit frisk hela sommarlovet. Hon sa också att vid minsta lilla symtom måste vi åka hem, för att läget är som det är nu. Det fattar jag ju, jag är ju inte dum.

Sen igår ringde min mentor och talade om vissa åtgärder dom gjort i skolan för att vi ska känna oss extra trygga. Vi får äta i klassrummen om vi vill, vi måste vara ute när vi har rast för att undvika trängsel i korridorerna. Vi ska sprita av de datorer och dom platser vi suttit vid när vi ska gå där ifrån. Vi ska ha öppet fönster, för att få in frisk luft och så har dom satt upp kameror i våra korridorer eftersom att det på Riksgymnasiet går en del elever som är extra utsatta för pandemin. Annars brukar det springa många elever ifrån övriga skolan i våra korridorer och de för dom inte. Så kamerorna är till för att se vilka som springer igenom fast de inte får.

Jag tycker det är bra att skolan gjort dessa åtgärder för att skapa en tryggare miljö. Det gör mig trygg nu när alla andra gymnasieelever kommer tillbaka också.

Idag fick jag även se ett schema. . Jag ska bland annat läsa naturkunskap 1B, psykologi, kulturhistoriska 1 B, Reklam och journalistik, film och tv, Engelska 5 och så fortsätter jag med matte 1B, som jag förhoppningsvis blir klar med till jul. Svenska 2 fortsätter också.

Du som läst min blogg ett tag eller känner mig så vet du att jag ligger efter med Engelskan och matten. Jag har läst upp grundskolans Engelska i två år och ska nu börja på Engelska 5 som är en gymnasiekurs. Sen har jag Engelska 6 kvar som jag behöver för behörighet till högskolan eller universitet. Matten började jag på ett halv år senare eftersom jag hade F i de när jag började 1:an på gymnasiet, då är det självklart att det tar längre tid att avsluta den. Sista kursen i Engelska kommer jag nog att få plugga upp på komvux även fast jag går fyra år. För hinner inte tror jag eftersom Engelska 5 läser man ju i 2 år på min skola. Jag går 4 år på grund av att vi får habilitering inlagt på schemat varje år.

På det Schemat jag fick se på idag, så var inga hab tider inlagda. De skulle läggas in imorgon tror jag. Detta året kommer jag ha kontakt med en fysioterapeut, arbetsterapeut, kurator och psykolog. Ganska många, blir det för mycket, får jag avsäga mig något.

På lördag åker jag till Hällefors och är där ett dygn, sen åker jag vidare mot min kusin och hans familj. Sen blir det en tur till Skåne både Måndag, tisdag och onsdag. Då jag ska till tandläkaren, gjuta nya ortoser och prova ut en ny manuell rullstol till skolan. Allt på en och samma gång! Vilket jag tycker är skönt, då slipper jag åka hem så många gånger på grund av det.

På onsdag nästa vecka blir en tuff dag! Jag har bokat sjukresa till Lund kl. 9.30 då ska jag till Vuxenhabeliterigen/ hjälpmedelscentralen. Jag hade egentligen tid till 15.00 men de ville att jag skulle komma in tidigare så dom kan fixa mitt bord till permobilen som hade kommit. Klockan 16.30 har jag bokat sjukresa hem igen och klockan 17.30 går taxin mot Göteborg. Pua, jag blir helt trött av och skriva allt detta. Tänk då hur trött jag ska vara på onsdag!? Men det är värt det. Sen upp dagen efter, för att börja skolan 8.30 dagen där på. Jag kommer vara helt slut när helgen kommer!

Tack för du orkat läsa detta. Kände att jag hade behov av att skriva av mig. Annars hade det blivit svårt och blogga om besöken och om skolstarten.

Kram Wilma ❤️


Lite random bilder ifrån sommaren. 😎❤️

Hoppas du också haft en bra sommar. ☀️☺️

Gillar

Kommentarer