Studera hemma

Hej fina du!
Efter påsk har jag bestämt mig för att plugga hemifrån. För att det är nämligen så här att de har gjort ett undantag för oss RG-elever eftersom vi är i behov av assistans under skoldagen och att det finns många utav eleverna som går här som har svårt att arbeta hemma.

Vilket jag har svårt att förstå. Då det är många andra elever på andra skolor som faktiskt också kan ha svårt att koncentrera sig hemma och utföra sina uppgifter och vara beroende av assistans. Jag blir trött på att det hela tiden ska vara ”Vi” och dom. Varför ska de göra undantag för oss? Ska alla gymnasieskolor vara stängda ska väl det gälla oss med? Samtidigt som jag är glad för att skolan är öppen för just oss eftersom det underlättar för vissa utav oss att vara i skolan och plugga.

Jag har varit i skolan fram tills nu. Jag hade distans undervisning som alla andra ifrån onsdagen då beskedet kom att alla på gymnasiet och högre utbildningar skulle studera på distans och på torsdag den veckan. Sen på torsdagen kom beskedet att vi på RG fick undantag av rektorn och någon annan myndighet att komma tillbaka till skolan på fredagen.
Jag gjorde det eftersom jag tänkte att när vi ändå får vara i skolan så är väl det bättre. Men efter att ha varit det nu, så vill jag jobba hemifrån.

På grund av att det är väldigt få i skolan och att jag har varit själv i skolan på nästan alla mina lektioner eftersom mina klasskamrater studerar hemma. En annan anledning är att vissa lärare jobbar hemifrån och att all undervisning ändå måste ske via internet men bägaren rann över när Alice valde att gå över till distans. Då ville jag också det eftersom jag typ inte har någon att hänga med i skolan. Så i veckan pratade jag med mina lärare och då bestämde vi att jag också skulle göra det.

Jag kommer att få assistans ifrån skolan över internet och maten kommer jag att få hem laverad till elevhemmet. Då jag inte betalar för någon lunch här.

Hur går det för dig att plugga hemma? Bättre eller sämre än innan?

Kram Wilma


Gillar

Kommentarer

Anita Bergström ,
Grattis på söndag kära Du! Skickar en bamsekram!
[email protected]