Stress och press

Hej fina du!

Nu var det ett tag sen sist. Känns som om detta börjar bli en inledning på mina inlägg. Det är mycket som händer runt om mig nu både fysiskt och psykiskt. Jag har mycket i skolan, bara förra veckan så hade jag matte prov, historia prov och en hel del andra inlämningar. Bland annat en idrotts uppgift, jag skulle skriva om en friluftsaktivitet för mig och 10 kompisar. Därefter skulle jag beskriva hur en vandring går till och vad man ska tänka på. Uppgiften fick vara på max två A4. Jag skrev två A4 och försökte vara så tydlig och konkret som jag bara kunde. För jag vill försöka nå B eller A på den uppgiften. Innerst inne så tror jag att jag har missat och tänka på någonting. Brukar alltid vara så när man får respons på uppgiften. Det här eller det här skulle du ha tänkt på, för att nå det här betyget. Nå ja, du som går i skolan vet vad jag menar. Det sätter en sådan press på en inifrån och stress.

Hur det gick på historia provet, får jag veta efter lovet för har Höstlov nu. Jag hoppas det gick bra, jag kunde massor men ändå så tänker man efteråt, det där skulle jag skrivit och så här skulle jag formulerat mig istället. Ja, tankarna är många, aldrig kan man vara nöjd. Är inte det konstigt?

Matteprovet fick jag godkänt på. Så skönt, så nu fick jag tjuvstarta lite på ekvations kapitlet innan lovet. Jag gillar ekvationer, medan många inte förstår sig på dom. Det är det ända i matte världens historia som jag faktiskt tycker att jag är bra på! Så det ser jag framemot.

Veckorna, dagarna och timmarna gå så fort. Jag har börjat försöka få in stretchen i min vardag, det går sådär kan jag säga. Målet som jag har med fysioterapeuten (sjukgymnasten) är att få till det 3 gånger i veckan. Det är lättare sagt än gjort. Jag brukar få till det på måndagar trots att det är den jobbigaste dagen på veckan, då jag slutar 15.40. Jag har börjat använda lyft med sele. En lyft är som en lyft kran som man använder för att lyfta personer som inte kan förflytta sig själva. I mitt fall så använder jag den i samband med stretch, för att jag kommer inte ner på golvet själv. Det funkar helt okej, jag håller på att testa det, för att sedan ska det utvärderas och se om det är något som passar mig.

På onsdagar har jag börjat gå i skolan en halv timme, det funkar superbra! Jag gör det när jag ska och det flyter på bra. Sen ska man få i hop det med andra aktiviteter i veckan så som dusch, tvätt och städ, Ibland vill jag bara krypa under täcket och bara vara för att det är så mycket. Det händer något hela tiden och jag blir galen.

På gymnasiet är det mycket eget ansvar både på gott och ont. Särskilt för mig som är bra på att skjuta upp saker och har svårt att lägga lagom mycket tid på en uppgift. Någon som känner igen sig? Det gör att jag aldrig riktigt kan slappna av tyvärr. Tänk om man visste hur jobbigt denna tiden är, när man var barn, så hade man kunnat njuta lite extra.

Nu har jag lov en vecka, ska lägga all skolarbete på hyllan. Vet du hur gött det ska bli?

kram WilmaBilder på lite fiskar som jag träffade på, på universum här för några veckor sedan 😍

Gillar

Kommentarer