Stolt över mig själv

Hej fina du!
Nu har jag gått 2 hela dagar i skolan redan. Jag började i torsdags. Jag var och är lite dag vilsen så jag trodde det var onsdag när det egentligen var torsdag. Jag började dagen med lite samling med min klass. Där vi gick igenom åtgärder kring pandemin och sen pratade vi om vad vi gjort i sommar.

Sen hade jag digitalt skapande. Inför varje ny kurs går man igenom innehåll, syfte ock kunskapskrav. Sånt där som är jättetråkigt men ändå ett måste.

I digitalt skapande ska vi hålla på med 3D modeller. Vilket låter svårt men kul. Jag kommer också ha möjligheten att skriva ut mina skapelser för vi har en 3D skrivare på skolan. Sen hade jag svenska, matte och till sist skulle jag träffa min psykolog på habiliteringen. För detta året ska bli mitt år, det är dags att ta tag i min psykiska hälsa nu, då jag skulle behövt göra det för länge sedan. Bättre sent än aldrig.

Jag var lite nervös innan och hade en liten klump i magen. För det är verkligen ett stort steg för mig att prata om känslor och tankar. Men något jag måste börja göra, för att komma vidare i livet. Jag vet att jag har mycket och reda ut, till en början kändes det svårt att öppna mig. Men ju mer vi pratade desto mer tryggare blev jag. Känner mig lyckligt lottad över att ha en sån bra psykolog.

Jag fick ur mig väldigt mycket på våran tid tillsammans. Jag berättade för henne hur jobbigt, stort och betydelsefull jag tycker att detta är.

Hon sa att jag ska vara stolt över mig själv, som lyckats ta klivet till att träffa henne. Trots att det är bland de jobbigaste jag gjort.Jag är jätte stolt över mig själv.

Speciellt när jag fick positiva känslor av att prata med henne och att det kändes så bra, så jag ville gå dit igen eller prata mera. För de var jag orolig för innan att jag skulle känns precis tvärtom. Så det var skönt att det inte blev som jag föreställde mig ifrån början.

Är det någon som känt som mig men sen kommit på att det är de bästa du har gjort, alltså valt att ha kontakt med Psykolog?

För av någon anledning så är det ju väldigt skamligt, jobbigt och obekvämt att prata om psykisk ohälsa och det vill jag försöka ändra på. Berätta gärna om just dina erfarenheter, känslor och tankar.
Kram Wilma

#psykolog #känslor #detärokattmådåligt #psykiskohälsa #habiliteringen #tabu #våga #stolt #modigt #vågatahjälp

Här är en bild på mitt nuvarande schema. Ändringar kan förekomma, men som du ser kommer jag inte gå sysslolös på vardagarna.

Gillar